reklama

Dobře sedět je základ

Když to dobře sedne... (redakce NaKole.cz)

Následující článek není určen osobám pravomocně odsouzeným do vězení, kterým bychom chtěli radit, jak si ulehčit výkon trestu. Text je určen milovníkům jízdních kol a měl by jim pomoci při správném posedu na jejich milovaném stroji, protože od správného posedu se odvíjí nejen pohodlí, ale i výkon.

Jak se jezdí na Valašsku

Luboš Sušila na vyjížďce. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Pro příznivce horských kol vznikl valašských horách jedinečný projekt. Místní lesy křižuje na 300 km MTB tras, na které může návštěvník vyrazit sám nebo s průvodcem.

Jak s kolem do vlaku v roce 2011

 (NaKole.cz)

Většina cyklistů u nás má nějakou zkušenost s přepravou jízdního kola vlakem – ať už dobrou či špatnou. V příštím roce vypraví dráhy větší počet vlaků „s kolem a kufrem“, naopak nižší bude počet spojů s povinnou rezervací pro kola. Podívali jsme se, jaké další novinky nás čekají ve vlacích …

Velebit na horském kole

 (CK Calypso)

Zelenobílé hory a nekonečná modř Jadranu, to je národní park Velebit na severu Chorvatska. Pro Chorvaty symbol svobody a pro nás příležitost k bajkování, která se hned tak nenaskytne.

Vlaky vozí kola po Praze zadarmo

U některých příměstských vlaků v Praze kapacita háků ve vlacích často nestačí. (Jitka Vrtalová)

Před novou sezónou dostávají pražští cyklisté milý dárek. Od prvního dubnového víkendu už nemusejí platit za kola, která s sebou chtějí vzít do vlaku. Po metru, tramvajích a lanové dráze na Petřín jsou vlaky další možností, jak bezplatně s kolem překonat nepříjemné úseky cesty.

V Praze byla otevřena nejlevnější cyklostezka Evropy

 (redakce NaKole.cz)

Hlavní město vyhlásilo boj předraženým cyklostezkám a nově se orientuje na úsporná řešení pro cyklisty. S novým nápadem, jak zlevnit budování stezek pro cyklisty, přišly společně městské části Praha 2 a Praha 4. Cyklostezka přes Nuselský most, která právě prošla testovacím provozem, však budí rozporuplné reakce.

Revoluční novinka na trhu - zámek na kolo pomáhá cyklistům při šlapání

 (Archiv)

O zvyšujícím se počtu odcizených kol se netřeba zvlášť zmiňovat. Podle dostupných údajů se jen jedno kolo z pěti vrátí ke svému majiteli. Výrobci tak stále pracují na inovacích, která by umožnila lepší zabezpečení odložených jízdních kol. Na trhu je nyní víceúčelový zámek, který kromě vysoké odolnosti může také sloužit jako přídavný pohon či obal na svačinu.

Labská cyklotrasa – Německo

Cyklisté na Elberadweg (NaKole.cz)

Elberadweg je nejoblíbenější dálková trasa v Německu. Nedávno byl zveřejněn nový tištěný průvodce,  který cyklisty bezpečně provede od přístavu Cuxhaven u Severního moře až na česko-německé hranice. (aktualizováno 29. 3. 2011)

For Bikes dnes otevřel svoje brány prvním návštěvníkům

Zahájení druhého ročníku veletrhu For Bikes 2011 - symbolickou pásku přestřihl Zdeněk Štybar (reprezentant v cyklokrosu) společně s Petrem Břízou (zástupce hl. m. Prahy) (NaKole.cz)

Pražský veletrh cyklistiky, který dnes odstartoval v pražských Letňanech, potrvá až do neděle. S fotoaparátem jsme se byli podívat, jak se vydařil v pořadí druhý ročník akce a co připravil pro své návštěvníky.

Kam na kole na Brněnsku

Brněnská přehrada je nejoblíbenějším cílem cykloturistů. (Lukáš Schwab)

Počasí nám dává znát, že začíná hlavní cyklistická sezóna. Lidí na kolech přibývá, a tak je na čase vytáhnout mapu a najít nějaký zajímavý cíl pro výlet na kole. Dnes se podíváme do okolí Brna.

« Předchozí 1 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:12
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 18:06
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

0 cyklistů (0 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024