reklama

Tipy na nejlepší cyklostezky v rakouském Burgenlandu

Cyklistika v jižním Burgenlandu – historická sklepní čtvrť Heiligenbrunn ((c) Burgenland: Tourismus / Croce & Wir)

Region Burgenland, který se rozprostírá na rakousko-maďarském pomezí, nabízí pro cyklistické vyžití více než 2.500 km cyklotras. Většina z nich je spíše rovinatých, proto jsou vhodné i pro rodiny s dětmi, případně milovníky klidných vyjížděk bez prudkých stoupání a zběsilých sjezdů.

Tyrolsko na kole

Serfaus u Seealm Hög ((c) Tirol Werbung)

Tyrolsko (německy Tirol) je spolková země na západě Rakouska. Hlavním a největším městem Tyrolska je Innsbruck. Velkou část území Tyrolska zabírají Alpy.

Zillertal a Zillertal Arena – horská cyklistika s lyžovačkou na ledovci

Bike & Hike Zillertal ((c) Zillertal Tourismus GmbH / Andreas Monsberger)

Zillertal (údolí řeky Ziller) je jedno z nejhlubších údolí Rakouska, které dalo název Zillertalským Alpám – části Alp s hojným výskytem ledovců.

Zugspitz Arena – neobjevený region na tyrolské straně Zugspitze

Lanovka Tiroler Zugspitzbahn ((c) Tiroler Zugspitz Arena)

Majestátní hora Zugspitze s nadmořskou výškou 2.962 metrů je nejvyšší horou Německa, nicméně přes její vrchol vede hranice s Rakouskou republikou a dá se na ní vyvézt lanovkou z obou stran.

Taurská cyklostezka – trasa přírodních zážitků, která žije a dýchá dobrodružstvím

 (NaKole.cz)

Taurská cyklostezka (značena: Tauernradweg) je sice pojmenována po horském hřebenu Vysokých Taur, ale přesto není nikterak náročnou trasou. Zato v oblasti zážitků a malebnosti krajiny je přímo luxusní.

Ybbstalská cyklostezka – po zrušené železnici k alpskému jezeru Lunzer See

 (NaKole.cz)

Patříte mezi příznivce pohodové cykloturistiky a přitom se rádi kocháte horskou přírodou? Tento komfort vám nabídne cyklostezka podél rakouské řeky Ybbs, po které bez velké námahy postupně vystoupáte od Dunaje až k alpským výšinám s příjemnou relaxací u jezera Lunzer See.

Dunajská cyklostezka – opravdová cyklodálnice uprostřed Evropy

 (NaKole.cz)

Zkušení cykloturisté to dávno vědí, ovšem pokud s výlety na kole do zahraničí teprve začínáte, cyklostezka podél Dunaje je tou správnou volbou. Především její rakouská část byla často vzorem pro další dálkové cyklostezky, které dnes kopírují hlavní evropské řeky.

Murská cyklostezka – unikátní horská příroda, kulturní památky i gastronomické zážitky

 (NaKole.cz)

Celá Murská cyklostezka (značena v rakouské části: R2, Murradweg) je dlouhá téměř 460 km a začíná v nejvyšším bodě celé stezky u horské chaty Sticklerhütte, která se nachází v Národním parku v pohoří Vysoké Taury. Murradweg je považována za nejrozmanitější říční stezku v alpském regionu.

Nový Zéland na kole – deštné pralesy Jižního ostrova

 (CK Go2)

Nový Zéland se do našeho podvědomí zapsal především díky své dech beroucí přírodě, jejíž plnou krásu na filmová plátna tuzemských kin poprvé přinesla hollywoodská trilogie Pán prstenů. Následující turistický boom, který „Středozemě“ zažila, přetrvává dodnes a jedním z jeho symbolů se stalo jízdní kolo.

Austrálie na kole: nejkrásnější trasy pro začátečníky i zkušené cyklisty

 (CK Go2)

Austrálie svou rozlohou může vypadat jako země vhodná pouze pro ty, kteří se rozhodnou ji poznávat autem nebo přelétat mezi oblastmi letadlem. Může být ale rájem i pro nadšené cyklisty, kterým na dovolené k poznávání nových krajů stačí místo čtyř kol a koní pod kapotou kola dvě a vlastní odhodlání.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 50 Další »
Blogy

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 14:31
Co vás zaujalo 278 dnes v 14:24
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 13:29
Elektrokola CYC PHOTON X1, zkušenosti dnes v 12:40
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 10:30
Elektrokola přečipování elektrokola dnes v 09:25
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. včera v 20:33
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

262 cyklistů (10 přihlášených)

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024