reklama

Z Děčína do Chebu přes dvě moře a tři království

Na cestě z Děčína do Chebu (NaKole.cz)

Možností, jak se dostat na kole z Děčína do Chebu je téměř nekonečné množství. Asi nejznámější a nejkratší spojnicí je Krušnohorská magistrála. Můžete to ale také vzít přes moře nebo cestou navštívit třeba i království. Nevěříte?

Nová nákupní cyklotrasa vznikla v Liberci

 (Sylva Švihelová)

Tematické trasy jsou v oblibě, v Česku se můžete projet například po cyklotrase Mlynářské, Pivní nebo Energetické. Letos vznikl ovšem unikát – značená nákupní cyklotrasa. Najdete ji v Liberci a vede k nákupnímu centru Géčko na okraji města. Jak tvrdí autorka celého nápadu Sylva Švihelová, zájem o nakupování s kolem prudce vzrostl, a to nejen díky trase. Více říká iniciátorka v rozhovoru…

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Z Prahy, z kopce, k Berounce a třeba i dále

Pohodový výjezd z Prahy-Zličína (Jiří Juřík)

Je několik výletů, které patří do kategorie „srdeční“, tedy oblíbené, osvědčené a opakovaně projížděné. Mezi tyto „tutovky“ patří určitě i cesta z okraje Prahy, přímo od metra, do údolí Berounky, které nabízí řadu dalších možností pro cyklistická putování.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Výlet plný protikladů

Nádvoří zámku v Benátkách nad Jizerou (Jiří Juřík)

Buďte bez obav, protiklady, kontrasty až paradoxy vám tento výlet jen ozvláštní a udělá zajímavým, nikoliv nepříjemným. Okruh vedoucí na východ od Benátek nad Jizerou by se také mohl jmenovat „z Benátek za labyrinty“ nebo také „Za vzpomínkami na Smetanu a okupační vojska“.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Za zvlněnými stavbami zvlněnou krajinou

Ukázka značení trasy Baroko I (Jiří Juřík)

Rozluštění jména tohoto výletu je prosté. Zvlněné stavby jsou charakteristické pro barokní architekturu, a právě o ní v tomto výletě půjde, nicméně dojde i na jiné stavební slohy. Zvlněná krajina znamená, že nastanou také stoupání a sjezdy. Prostě v podmínkách Česka se občas musí šlápnout do pedálů nebo kolo tlačit. Ostatně žádné poznání není zadarmo. Chápejte proto tento výlet na sever od Plzně jako výzvu.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Nebojte se Vysočiny

Mamut u Šlakhámru (Jiří Juřík)

Pojmy jako Vysočina, nebo Českomoravská vysočina se mohou zdát pro netrénované cyklisty hrozivé. Jenže menší i větší kopečky najdete jednoduše všude, křížem krážem naší vlastí, takže o co jde. Následující výlet vám ukáže kopcovitý kraj v poněkud příznivějším světle. Na stoupání samozřejmě také dojde, odměnou za ně ale budou příjemné sjezdy.

NaKole.cz odstartovala letní soutěž

 (Author Sport Lady)

Uprostřed letních veder se každý může na chvíli zasnít a představit si sám sebe v chladivém bazénu. Pokud navíc správně odpoví na naše soutěžní otázky, může se představa změnit ve skutečnost. Výherce soutěže si bude moci vybrat pro svůj víkendový pobyt jeden z hotelů sítě OREA HOTELS.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Perly navlečené na Ohři

Náměstí v Žatci (Jiří Juřík)

Podél Ohře, jezdí se dobře. Nutno však dodat: pokud víte kudy. A právě tyto informace se vám nyní pokusíme nabídnout. Samotná řeka Ohře je celkem dlouhá 316 km, z toho na našem území teče v délce přes 246 km a právě podél této řeky postupně vzniká pěkný cyklistický projekt v podobě cyklostezek a cyklotras.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Výlet do kraje s modrou krví

Lednický zámek (Jiří Juřík)

Jednu z našich nejkrásnějších krajinných lokalit, kterou navíc chrání UNESCO, nevytvořila z větší části kupodivu příroda, ale ruce lidí, pracujících (přesněji robotujících) pro šlechtický rod Lichtenštejnů. Jedná se o Lednicko-valtický areál na Jižní Moravě. Procházet se tudy je radost, ale vzhledem k rozsáhlosti území a k množství kvalitních cest, je ještě větší radostí jezdit zde na kole. Přijměte proto pozvánku na pohodový výlet, při kterém si můžete v duchu připadat jako šlechtična či princezna.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Jižní Čechy trochu jinak

Blatenský zámek (Jiří Juřík)

Pokud se řekne jižní Čechy, automaticky naskočí Třeboň a rybníky. Tato oblast je ovšem mnohem širší, a kromě rovin okolo města kaprů sem patří například i Šumava nebo severnější kraje, jako třeba oblast nad Pískem. Právě do této, poněkud odlišné, jihočeské krajiny se podíváme v následujícím výletu. A nebojte se, dojde i na rybníky a kapry, ale také na zámky, rozhledny, skanzeny a jihočeskou pohodu vůbec.

« Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 16:55
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 16:07
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 15:51
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 14:47
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

364 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024