reklama

Tipy na výlety v Praze – Lehce naučný výlet po východním okraji Prahy

Stezka podél vodní nádrže v Hostivaři (Jiří Juřík)

Následující výlet lze skutečně vnímat jako lehce naučný. První výuky se vám dostane ohledně způsobů jízdy po Praze, protože trasa výletu vede snad po všech možných druzích cest. Pojedete jak v běžném silničním provozu, využijete integrační dopravní opatření, projedete se po cyklostezkách a značených cyklotrasách, ale především po polních cestách a lesních pěšinách. Druhý způsob poučení vám pak nabídne několik naučných stezek (NS), které budou na několika úsecích doprovázet vaší cestu.

Tipy na výlety v Praze – Po jižním okraji Prahy na Točnou

Cyklostezka za Dolními Břežany končí v polích. (Jiří Juřík)

Již několikrát bylo vyřčeno, že svět se zbláznil. Je to věc úhlu pohledu, ale občas je realita okolo nás opravdu podivná. No a v duchu lehkého absurdna se bude odvíjet i následující tip na vyjížďku na horském kole po jižním okraji i za hranicí Prahy.

Posilovna pod širým nebem: zábava pro celou rodinu

 (Ingarda Trentino)

Zvolte Garda Trentino jako místo vaší příští dovolené a zkombinujte přírodu, sport, jezero a hory.

Tipy na výlety v Praze – Pražská hřebenovka aneb vyhlídky nad Vltavou

Prokopské údolí z nadhledu (Jiří Juřík)

Pražská kotlina má pro cyklisty své pro i proti. Záleží na tom, jakým způsobem své kolo využíváte. Pro dopravní cyklistiku může být kopcovitost metropole vnímána jako nevýhoda. Naopak sportovněji zaměření cyklisté si užívají stoupání a sjezdů, zkrátka pestrosti terénu v okolí Prahy, ale i přímo v ní. Právě pro tuto skupinu jezdců je určen následující výlet, při kterém dojde jak na ryze terénní úseky, tak na čistě městskou cyklistiku po městských i přírodních cyklostezkách.

Po Praze na horáku

Horské kolo zbližuje nejen v Praze na Kampě. (Jiří Juřík)

Pozvánka na výlet na horském kole po naší metropoli může znít jako provokace. Nicméně Praha a její okolí nabízí docela pestrou škálu terénů, kde si na své přijdou i vyznavači horských kol nejrůznějšího ražení. V následujících třech pokračováních se společně se značkou Author projedeme po Praze a představíme si snad všechny její tváře ve vztahu k horským kolům.

Cyklobus Bečva rozšiřuje svoje služby

 ()

Cyklobus Bečva, který si vloni získal sympatie cyklistů, nabídne letos ještě širší služby – od června do konce srpna bude jezdit o sobotách i nedělích. Milovníci cykloturistiky mohou vyjet do hor v autobuse, zatímco jejich kolo se poveze v přívěsném vozíku. A dolů, po stezce podél řeky Bečvy, už pojedou v sedle kola.

Bike Festival 2014 – když dva dělají totéž

Počasí akci zrovna moc nepřálo. (Jiří Juřík)

Opakování je prý matkou moudrosti, ale na druhou stranu někdy je všeho moc. Přesně pět týdnů po akci Město na kole, která se konala na náplavce pod Rašínovým nábřežím, se o třetím květnovém víkendu konala v areálu Freestyle Park Modřany akce skoro jako přes kopírák – Bike Festival.

Lhotecká cyklostezka získala ocenění v nové soutěži

Lhotecká cyklostezka (Asociace měst pro cyklisty)

Lhotecká cyklostezka se probojovala až do finále soutěže s názvem Cena Víta Brandy. Nová soutěž chce ocenit výjimečné stavby, které pomáhají nejen cyklistům. Zvláštní uznání dostaly také další projekty v Hradci Králové, Liberci, Jihlavě a v Malé Skále.

Gardské jezero v sedle na dvou kolech

 (Ingarda Trentino)

Mountain bike itineráře, služby i speciální ubytování

Jiří Bouda na cyklistické pouti do Santiaga de Compostela

 (Jiří Bouda)

Jiří Bouda je známý především jako grafik, malíř a ilustrátor. Restauroval také slavný Langweilův model Prahy. Málokdo ale tuší, že je i vášnivým cyklistou, který na kole procestoval pěkný kus našeho kontinentu.

« Předchozí 1 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 18:06
Elektrokola Výměna BMS dnes v 17:58
Komentáře k blogu Srpen 2023 – okolo Otavy dnes v 17:31
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 16:55
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 16:07
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 15:51
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

341 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024