reklama

Cyklotrasa po čtyřech významných H na Vysočině

Památník Hlava XXII (Jiří Juřík)

Prvním H je Humpolec, dalším samozřejmě Hliník a Hujer, posledním pak Jaroslav Hašek. Všech těchto míst a legendárních postav si užijete na následujícím výletě po Českomoravské vrchovině či Vysočině. Začátek i konec je ve městě Humpolec, a jak název kraje napovídá, pojede se do kopce i z kopce, rovinky žádné.

Na kole za historií Kolínska

Mohyla nad Lipany (Jiří Juřík)

Když se řekne Kolínsko, vybaví se nudná rovina, jen pole, lány. Následující výlet vám tuto končinu představí poněkud jinak. Půjde o kopcovitý výlet s mnoha, nejen, historickými zajímavostmi.

Uzavření Labské stezky u Mělníka

 ()

Na cyklotrase číslo 2 na pravém břehu Labe u Mělníka mezi bývalým zdymadlem Hadík a obcí Kly v úseku o délce 2 km probíhá stavba cyklostezky a na její staveniště je vstup a vjezd zakázán.

Trochu zhrublý Český ráj – výlet na horském kole

Romantických skal si cestou užijete. (Jiří Juřík)

Chráněná krajinná oblast Český ráj bezesporu patří k nejzajímavějším turistickým oblastem v České republice. Tak proč „trochu zhrublý“? Jednak středem oblasti je zámek Hrubá Skála, a potom je to zde kopcovité, což pro cyklisty představuje výlet hrubšího ražení než po rovině.

Test krosového kola Author Synergy 2017

Author Synergy model 2017 (Jiří Juřík)

Nestranný test kola probíhá tak, že dostanete nějaký bicykl a jezdíte na něm. Nezáleží (nemělo by záležet) na značce, barvě atd., ale na pocitech, dojmech, praktických zkušenostech. Občas se však stane, že sympatie se projeví již od prvního setkání. A to je příběh testu Authora Synergy.

Do Sedlčan nejen za Pepou – tip na výlet ve středním Povltaví

Cyklisté u dřevěného Jakuba Krčína. (Jiří Juřík)

Nejen televizní reklamou prosazený sýr hermelínového typu jménem Pepa město Sedlčany vskutku zviditelnil. Nicméně toto město, a jeho okolí, má mnohem více důvodů k návštěvě a projížďce na kole.

Nahoru a dolů Zábřežskou vrchovinou aneb na kole za největším českým Eskymákem

Drážní cyklostezka mezi obcemi Hoštejn a Nemile (Jiří Juřík)

Každá radost by měla být zasloužená, tedy měla by jí předcházet určitá snaha, ne-li strast. Přesně v tomto duchu bude následující výlet krásnou krajinou Zábřežské vrchoviny.

Test e-bike Author Elevation – Velký chlapík pro velké cesty

Author Elevation 2017 (Jiří Juřík)

Poprvé jsme dostali v rámci testů kol Author elektrokolo. Česká firma má segment kol e-bike v nabídce až od roku 2014, ale jejich současný sortiment je o to více vyladěný. Podívejme se podrobněji na MTB elektrokolo Author Elevation, model 2017.

Jakými tóny zní Varhany – tip na výlet na Českolipsku

Cyklostezka Varhany vede většinou přírodou. (Jiří Juřík)

Nejsou varhany jako Varhany, v tomto případě však oboje mají jak nízké, tak i vysoké tóny. Varhany jako hudební nástroj, stejně jako drážní cyklostezka Varhany, po které se jede jen zdola nahoru nebo naopak. Konec slovních hříček. Varhany s velkým „V“ je název parádní cyklostezky, která vznikla na tělese zaniklé tratě spojující Českou Lípu a Kamenický Šenov.

Velo-City 2017: Jak být bohatý a šťastný

 (Jitka Vrtalová)

Bohatství a štěstí se lidé pokoušejí dosáhnout od nepaměti. O tom, jak dosáhnout obou cílů, jednali účastníci světové cyklokonference Velo-City 2017, která se letos konala v Holandsku. Na tradiční konferenci Evropské cyklistické federace se sjelo na 1500 lidí z 80 zemí světa. Ptáte se, co má ekonomika a psychologie společného s jízdou na kole? (Akualizace: 18. 6. 2017)

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 85 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | včera

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 00:01
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 21:43
Vyjížďky, srazy, akce BIKE SRAZ NA VYSOČINĚ - 21 ROČNÍK včera v 21:00
NEcyklo Nejlepší vtip 54 včera v 20:59
Elektrokola CYC PHOTON X1, zkušenosti včera v 20:39
Komentáře k blogu Z Linze do Budapešti přes Alpy včera v 18:33
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 14:31
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

205 cyklistů (4 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | včera

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024