reklama

Pražské singletrailové trasy v Letňanech

Singltrail Letňany (Jiří Juřík)

Singltrek, singletrack nebo singletrail, k tomu ještě stezky, či bikeparky. Různá jména, ale pokaždé stejný či podobný obsah. Jde o uměle vytvořené terénní cesty, které mají rozdílnou obtížnost, jsou jednosměrné, určené pro jednoho jezdce a nekříží se s jinými cestami, například pro pěší. Můžete si zde, na svém kole, připadat jako na horské dráze. Záleží jen na vás, jakou rychlost a styl jízdy zvolíte a nakolik otestujete svoji techniku jízdy.

Praha odstartovala cyklosezonu 2018

 ()

K oficiálnímu začátku pražské cyklistické sezony začalo v 11:00 hodin ve čtvrtek 5. dubna. Vše na tiskové konferenci, kde s podstatnými informacemi vystoupil Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu atd.

10 nových trendů ve světě cyklistiky na veletrhu For Bikes 2018

Neviděl tady někdo nějaké kolo? (Jiří Juřík)

Cyklistický veletrh For Bikes byl v pořadí již devátý, proběhl od pátku 6. do neděle 8. dubna 2018. Sám sebe pak pasoval na „největší svátek cyklistiky ve střední Evropě“. Na ploše větší než 10 000 m2  se představilo téměř 300 vystavovatelů.

Jedno nebo dvě děti na tažné tyči? Žádný problém

 (Domado.cz)

Znáte určitě tu stále se opakující větu, že malé děti bolí ze šlapání na kole nožičky. Za ní následuje obvyklé: „Už tam budem?“ To se potom ze skvěle naplánovaného výletu na kole netěší ani děti, ani rodiče a vzniká otázka: Jak to vyřešit, aby byli všichni spokojeni?

PF 2018

 (NaKole.cz)

Přejeme vám hodně sil, úspěchů, štěstí a duševní pohody v roce 2018.

Třeboňsko na kole: Jindřichův Hradec – Nežárka

Většinou se jede po takovýchto pohodlných cestách. (Jiří Juřík)

O tom, že Jižní Čechy nejsou jen rybníky a roviny v okolí Třeboně, by vás mohl přesvědčit následující výlet. Projedeme se na jihozápad od Jindřichova Hradce, část cesty nás bude doprovázet řeka Nežárka.

Test horského kola Author Revolt 2017

Author Revolt 2017 (Jiří Juřík)

Již na první pohled je jasné, že MTB kolo Revolt na kolech 27,5" patří do rodiny značky Author. Prozrazuje to jak design, tak i tvar rámu. Co však na první pohled nepoznáte, jsou jízdní vlastnosti, a také to, do jakého segmentu, pro koho je toto kolo určeno.

Výlet nejen do lesů v okolí Hradce Králové

Žlutá vede i po takovéto sotva sjízdné pěšince. Pohodlnější alternativou je cyklotrasa 4158 a 4258. (Jiří Juřík)

Jihovýchodním směrem od krajského města Hradec Králové se v délce asi 33 km, tedy až k městu Choceň, táhne takřka souvislý pás lesů, jehož severní hranic tvoří řeka Orlice, nejprve Tichá, po soutoku s Divokou normální. Podstatné je, že územím vede řada turistických cest a cyklotras, takže se zde na kole dobře a hojně jezdí.

Po rovině z Litovle ke Sluňákovu

Po Litovelském Pomoraví se jezdí dobře, po rovině. (Jiří Juřík)

Litovelské Pomoraví je pojem především pro přírodovědce, ale i pro cykloturisty. První dokazuje skutečnost, že lokalita je od roku 1990 vyhlášena chráněnou krajinnou oblastí. Druhou skutečnost dokazuje řada cyklotras a cyklostezek, které zde vedou.

Cyklotrasa po čtyřech významných H na Vysočině

Památník Hlava XXII (Jiří Juřík)

Prvním H je Humpolec, dalším samozřejmě Hliník a Hujer, posledním pak Jaroslav Hašek. Všech těchto míst a legendárních postav si užijete na následujícím výletě po Českomoravské vrchovině či Vysočině. Začátek i konec je ve městě Humpolec, a jak název kraje napovídá, pojede se do kopce i z kopce, rovinky žádné.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 85 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:12
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 18:06
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

292 cyklistů (1 přihlášený)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024