reklama

Veletrh For Bikes odstartuje za dva týdny

Pouhé dva týdny zbývají do spuštění veletrhu For Bikes. Úspěch prvního ročníku, který proběhl vloni, překvapil nejen pořadatele, ale i nejednoho vystavovatele. V pořadí druhý ročník startuje v pátek 25. března na výstavišti v Praze-Letňanech. Oproti loňsku se veletrh rozrostl, k vidění tu budou expozice od 120 vystavovatelů. Nahlédli jsme do zákulisí příprav For Bikes... (Aktualizace 21. 3. 2011)

Foto: NaKole.cz

Osobností letošního For Bikes je Zdeněk Štybar, kterému se letos před dvěma měsíci podařilo obhájit titul mistra světa v cyklokrosu. Návštěvníci, kteří se vypraví na letňanské výstaviště již v pátek 25. března, jej mohou vidět na slavnostním otevírání veletrhu. Až do neděle pak bude Štybar k dispozici na stánku Quick Step.

Úvodního ceremoniálu se zúčastní další důležité osobnosti, včetně pražského cyklokoordinátora Pavla Poláka. Zahajovací program bude doprovázet skupina cyklistů na historických kolech. Veletrh For Bikes následně potrvá až do neděle 27. března. Během víkendu se příznivci všech cyklistických disciplín mohou těšit na bohatý program.   

Pod hlavičkou značek AGang, Represent a Chevrolet se v sobotu bude konat na mobilní rampě závod BMX. Od pátečního rána bude Vytápěná aréna FOR BMX k dispozici pro volné ježdění a trénink, sobota bude ve znamení samotného závodu. V neděli potom bude připravena exhibice nejlepších jezdců na BMX, skateboard či scooter.


Elektrokola na minulém ročníku For Bikes.
Foto: Jitka Vrtalová

Stále větší oblibě se v Česku těší elektrokola. Také letos zařadil For Bikes do svého programu testovací dráhu kol s přídavným elektropohonem, která měla v loňském roce velký úspěch. Na zájemce, jež by chtěli jízdu na elektrokole vyzkoušet, čeká v hale číslo 6 zhruba 40 modelů od 11 různých značek.

Na venkovní ploše bude pro návštěvníky veletrhu připravena testovací dráha na horská kola. Na vyzkoušení pro příznivce MTB bude čekat řada značek od některých z dvaceti vystavovatelů. Na kole se budou moci projet také děti, pro které pořadatelé přímo v areálu veletrhu postavili dovednostní dráhu. A pokud je kola omrzí, mohou se vyřádit v dětském koutku s prolézačkou, který bude umístěný v těsném sousedství dráhy. Součástí programu pro děti bude také test bezpečného chování na silnici, který připravila Městská policie. Své znalosti mohou otestovat nejen malí, ale i velcí návštěvníci For Bikes.  

Program veletrhu zpestří exhibice jedné z našich trialových špiček Vlasty Kabeláče-Čiháčka. Ukázky trialového mistrovství bude možné vidět čtyřikrát denně u pódia s programem.

Na veletrhu se představí také nové katalogy výrobců a dovozců jízdních kol pro sezónu 2011. Na ploše bude k vidění zhruba dvacítka nejznámějších značek a své novinky na veletrhu představí zhruba čtyřicítka vystavovatelů z Čech i ze zahraničí.

Na kole po světě i u nás doma

Kam vyrazit na dovolenou nebo na výlet – i to je jedno z témat, kterými se letošní For Bikes zabýval. Kratší výlety u nás si můžete naplánovat s pomocí materiálů, které nabídnou stánky regionů z celé ČR. Inspirace pro letní dovolenou v zahraničí zase poskytnou cestovních kanceláře, které se na cyklistiku specializují.

Příznivci cestování na kolech mohou v sobotu navštívit Cyklofest, který se v letošním roce stal součástí doprovodného programu. V průběhu festivalu se na plátně objeví obrázky z cykloputování po Albánii, Mexiku, z přejezdu Himálaje nebo z cesty kolem světa.


Z cesty po cyklostezce Odra-Nisa
Foto: Cykloknihy

Známé osobnosti bude možné potkat také na stánku vydavatelství Cykloknihy. Tady se objeví kromě Lucie Kovaříkové, Michala Jona a Ivo Hrubíška i další cyklospisovatelé – Honza Vlasák, Milan Silný a premiérově také Markéta Hroudová a Luděk Zigáček se svými dětmi Víťou a Šárkou. Na veletrhu bude představena jejich zajímavá knižní novinka. Jmenuje se „Cyklotoulky s dětmi, vozíkem a nočníkem" a má podtitul „Po cyklostezce ODRA-NISA k moři na Rujanu a Polskem zpět domů". Knížky z vydavatelství Cykloknihy si budete moci nechat také podepsat jejich autory, kteří se účastní některé z naplánovaných autogramiád. Jejich kompletní program najdete zde.

Na veletrhu For Bikes se objeví také zástupci redakce NaKole.cz. Náš stánek najdete v hale 6 a budeme jej sdílet společně s certifikací Cyklisté vítáni a informačním portálem plzenskonakole­.cz. Na loňském For Bikes nás potěšilo množství příznivců, kteří se u nás zastavili. Na letošním ročníku představíme Velkou letní soutěž NaKole.cz, ve které bude možnost vyhrát jízdní kolo AGang nebo víkend v rakouských Alpách.  

Výstavní areál v Letňanech leží v dosahu MHD, lze sem přijet autem nebo na kole. Pro ty, kteří využijí poslední možnost a cestu na veletrh spojí s příjemným výletem, jsou připraveny před výstavní halou cyklistické stojany. Pořadatelé navíc každému, kdo přijede na kole před 11. hodinou dopoledne, poskytnou vstup zdarma.

Důležité informace

Termín a místo konání

25. – 27. března 2011, veletržní areál Praha-Letňany

Otevírací doba

25. března 2011: 10.00 – 19.00
26. – 27. března 2011: 10.00 – 18.00

Vstupné

Základní vstupné: 100 Kč
Děti do 10 let: zdarma
Pro cyklisty, kteří dorazí na kole: zdarma (pouze do 11 hodin)

Další informace pro návštěvníky

Z uplynulého ročníku:

Fotogalerie

Na loňském veletrhu For Bikes 2010 u stánku NaKole.cz. Dánské velvyslanectví nám zapůjčilo nákladní kolo Christiania bikes. Tým redakce NaKole.cz ho s radostí vyzkoušel přímo na veletrhu.
redakce NaKole.cz, 14.03.2011
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy před 12 minutami
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 16:05
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 11:47
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

336 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024