reklama

Bike Brno 2010 startuje příští týden

Již tento čtvrtek otevírá své brány cyklistický veletrh Bike Brno. Kromě jízdních kol čekají na brněnském výstavišti na návštěvníky testovací dráhy pro klasická kola i elektrokola, dětské cyklistické závody, zvučná jména světové i domácí cyklistiky a další doprovodný program. Pokud se zajímáte o novinky v cyklistice, určitě byste neměli tuto událost sezóny vynechat.

Foto: Michaela Kulíšková

Bike Brno byl až do loňského roku pořádán pod hlavičku veletrhu Sport Life. Cyklistický svátek vyrostl do dnešní podoby, kdy je označován za největší cyklistický veletrh ve střední Evropě. Na brněnském výstavišti Bike Brno obsadí svojí nabídkou pavilony V, F i část nové haly P. Návštěvníci si tu od 7. do 10. října mohou prohlédnout nové katalogy jízdních kol a doplňků pro cyklistiku pro sezónu 2011.

První dva dny jsou vyhrazeny obchodním jednáním, až do pátečního poledne je výstaviště přístupné pouze registrovaným návštěvníkům. Pokud se chcete podívat na novinky v oblasti cyklistiky bez nutnosti registrace, načasujte svoji návštěvu na pátek odpoledne (od 12 hodin), případně na nadcházející víkend.

Hlavní avizovanou novinkou letošního veletrhu je testování jízdních kol v terénu. Testovací jízdy budou probíhat na stezce kolem řeky Svratky a v přilehlých lesích. Kola budou k dispozici veřejnosti v pátek odpoledne. Druhým testovacím dnem je čtvrtek, kdy si kola projedou novináři a prodejci. Mezi značkami, které předvedou své modely na příští sezonu v akci, nebudou chybět Specialized, 4EVER, Race Bike, Pells, Hercules, Winora a další.

Stejně jako v minulém roce, i tentokrát se na veletrhu ve velkém počtu představí elektrokola. Jejich testovací dráha bude stejně jako v předchozím roce umístěna v pavilonu P, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet několik desítek modelů elektrokol s různými technologiemi baterií a pohonů. Někteří z vystavovatelů navíc nabídnou testování elektrokol v rámci testování modelů 2011 v terénu. Městská cyklistika bude zastoupena i stále vzrůstajícím počtem městských kol, skládaček a nákladních „cargo bikes".

Že cyklistiku je možné provozovat už od narození, o tom přesvědčí široká nabídka cyklopřívěsů a dětských sedaček, stejně jako zařízení na připojování dětských jízdních kol.

Známá jména na veletrhu

José Antonio Hermida
Foto: hermidabike.com

A nebyl by to cyklistický veletrh, kdyby se na něm neobjevily také hvězdy vrcholového sportu. Svoji účast přislíbil čerstvý mistr světa v cross country José Antonio Hermida. Ve čtvrtek bude na pořadu autogramiáda, na kterou naváže vyjížďka do okolí brněnské přehrady. Všechny bajkery na ní pozve pořadatel akce firma Merida.

V pátek dorazí do Brna také mistr Evropy v XC, Jaroslav Kulhavý. Juniorský mistr světa z roku 2001 má za sebou natáčení videoškoly, která by měla pomoci začínajícím cyklistům. „Když jsem začínal, nevěděl jsem, co je dobře a co špatně," říká o svém projektu nejlepší český biker.

Silniční cyklistiku zastoupí na veletrhu dvojnásobný vítěz Giro d'Italia, Gilberto Simoni.

Doprovodný program

Ke sportovnímu veletrhu neodmyslitelně patří doprovodný program, který návštěvníkům nabídne atraktivní podívanou. Z tradičních cyklistických lahůdek nebude chybět víkendové Mistrovství ČR v biketrialu v pavilonu G2 ani freestylová show skupiny kolem Michala Matyse. Setkání s cyklistickými legendami slibuje program exhibic, besed a rozhovorů na pódiu pavilonu F stejně jako festival Cyklocestování. Letos je hlavním hostem festivalu dánský cestovatel Nicolai Bangsgaard – první Dán, který na kole objel svět.

Zajímavým projektem, který je součástí letošního ročníku veletrhu, je „Kolo pro Afriku". Postává-li Vám ve sklepě, na půdě či na chalupě postarší, ovšem stále funkční jízdní kolo, kterého se chcete zbavit, můžete ho s sebou přivézt na veletrh a v rámci tohoto projektu ho poslat do Gambie, kde zcela jistě najde další uplatnění.

O víkendu čekají nejmenší příznivce cyklistiky dětské cyklistické závody, které se pojedou přímo ve veletržním areálu. Nejmenší ratolesti mohou zkusit svoje schopnosti v sobotu 9. 10. 2010 od 11:00.

Další sportovní veletrhy

Souběžně s Bike Brno se koná na brněnském výstavišti několik dalších veletrhů, které jsou zaměřeny na cestování a volný čas. Především je to tradiční SPORT Life s vybavením pro turistiku, zimní sporty a fitness. Stejně jako každý rok se budou ve stejném termínu konat výstava lodí a vodních sportů boat Brno a výstava Caravaning Brno s nejnovějšími modely obytných vozů a přívěsů. Nabídka pro sport a aktivní trávení volného času tak na čtyři dny  zaplní celé výstaviště.

Před námi je zima, která je doménou sněhových radovánek. Sport Life nezapomíná samozřejmě ani na zimní sporty, a tak se příští víkend můžete podívat na volné závody ve snowboardingu a free ski nebo dostanete šanci navrhnout si svůj vlastní snowboard.

Praktické informace       

Termín veletrhu: 7. – 10. října 2010
Místo konání: Brno – Výstaviště
Otvírací doba:
Čtvrtek – Sobota: 9.00 – 18.00 hod.; Neděle: 9.00 – 16.00 hod.

Po celý čtvrtek a v pátek do 12 hodin je vstup na veletrh Bike Brno (pavilony V a F) možný pouze pro registrované odborné návštěvníky. Registrační formulář je k dispozici na webu veletrhu.

Vstupné:
Základní:              100 Kč
Zlevněné:             60 Kč
Rodinné:               250 Kč


Plánek areálu BVV – pro zvětšení klikněte na obrázek.

redakce NaKole.cz, 03.10.2010
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
Technické rady Nový gravel včera v 14:23
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 12:24
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky včera v 10:51
Cestování na kole Velikonoce za polárním kruhem 3/2024 18.04.2024
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

323 cyklistů (5 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024