reklama

For Bikes již za týden

Ve vzduchu je cítit jaro a cyklisté už oprašují svá kola. Již v pátek nás čeká zahájení akce, která symbolicky otevírá novou jarní sezónu - festivalu cyklistiky For Bikes. První ročník slibuje zajímavou podívanou, na které nebudeme chybět ani my.

Foto: NaKole.cz

 

For Bikes je nový festival, na kterém si návštěvníci budou moci prohlédnout nové vzorky kol všech typů, cyklistické komponenty, oblečení, mapy, tipy na výlety a další návazné služby pro cyklisty. Akce se bude konat na výstavišti v Praze-Letňanech, začíná již tento pátek 5. března a potrvá do neděle 7. března 2010. Pořadatelem je společnost ABF a.s.

Vystavovatelé

Souběžně s tímto veletrhem najdeme na ploše také další dvě tématické akce – For Fitness & Wellness a Golf Show. Cyklistice budou vyhrazeny dvě a půl haly – kromě stěžejní budovy č. 3 se můžeme na kola podívat také v objektech č. 7 a 4 areálu PVA Letňany.

Potřebujete-li před sezónou zakoupit nové kolo, bude k prohlédnutí celá škála značek od českých výrobců i distributorů cizích značek. Hale č. 3 budou dominovat dovozci velkých světových značek. Určitě byste neměli minout stánek společnosti Bretton (dováží americká kola TREK a Gary Fisher, stánek 3A12), SCOTT, Progress Cycle (Giant, 3B18) nebo českého výrobce a distributora Cyklošvec (výroba kol Galaxy, dovozce komponent a doplňků zn. Fox Racing Shox, Kenda, Catlike, Rodi či Black Jack, 3A14). Distributoři a e-shopy představí letošní nabídku značek Cannondale, Merida či Specialized (stánek 3A13) či Commencal (3A16). Na stánku č. 11 budou k vidění kola značky Duratec, který vyrábí všechny modely na míru. Zájemci, kteří chtějí znát optimální posed na svém kole, dostanou na stánku také příležitost nechat si za zvýhodněných podmínek změřit geometrii na měřícím systému FOG.


Ultramotor A2B – novinka na českém trhu elektrokol.

Bohatě zastoupená budou kola do města, ať už půjde o citybiky, skládací kola či elektrokola. Všechny tři uvedené typy kol najdete na stánku 3A10, kde se představí společnost Citybikes. Skládací kola a další výrobky z oboru alternativní cyklistiky nabízí společnost AZUB z Uherského Brodu (stánek 3A3). Stále populárnější elektrokola má ve svém portfoliu kromě již uvedených Citybikes také ekolo.cz (3C5) či pražská firma CYCLESTAR (3A2). Svou premiéru si na veletrhu odbudou elektrokola značky Ultramotor, která předvede jako novinku česká firma Avacom (3A9).

For Bikes nabídne také testovací jízdy elektrokol pro všechny zájemce. Zájemci o tyto stroje to mohou nasměrovat přímo do haly 4, kde budou k mání zhruba čtyři desítky těchto kol všech modifikací k vyzkoušení pro každého zdarma.

Na své si přijdou i cyklisté, kteří potřebují doplnit šatník. Ti mohou zamířit k některému z našich výrobců funkčního oblečení a cyklistických dresů, ať už to bude firma Ultrasport (3A18), Cycloschein (3A21), Vella (3B12) nebo Canard (3C6). 

Zajímavou alternativou zdaleka nejen do města jsou koloběžky. Kdo se letos chystá na koupi koloběžky, mohl by se podívat na řadu koloběžek a odrážedel pro každý věk značky Yedoo, kterou bude mít na svém stánku Intrea-Piko (3A20).

Do světa na kole

Cestování na kole, to je víc než samotné bicykly a vybavení. Na For Bikes se budete moci vybavit také mapami a radami pro cesty blízké i vzdálené. Cestovní kanceláře zaměřené na cykloturistiku tu bude reprezentovat CK Kudrna (3B25).

Cykloturistické mapy nabídne mapové vydavatelství SHOCart (3C4), cyklistickou literaturu či průvodce zase plzeňské vydavatelství Cykloknihy (3A22).

V současné záplavě veletrhů cestovního ruchu je poměrně překvapivé, kolik regionů se na For Bikes představí svojí nabídkou pro cyklisty. Zajímavé budou novinky z oblastí s dobrou infrastrukturou jako např. jižní Čechy či Znojemsko a Podyjí. Mezi rychle se rozvíjející regiony patří Vysočina, svoje služby buduje i Plzeňsko, které najdete na stánku společně s NaKole.cz.

Nedílnou součástí cyklistických výletů jsou nejenom různé hospůdky a restaurace, ale také hotely – jednoduše místa, kde si mohou cyklisté oddychnout a doplnit energii. Certifikaci zařízení, která jsou přátelská k cyklistům, spravuje již pátým rokem Nadace Partnerství. Značkou Cyklisté vítáni se v současné době může pochlubit téměř 900 objektů na celém území ČR. Podrobnosti o certifikaci, ale třeba také seznam certifikovaných zařízení dostanete na stánku 3B6.

Pražany jistě potěší, že vůbec poprvé se na výstavě tohoto druhu bude prezentovat také Praha. Stánek Komise pro cyklistickou dopravu by měl kromě novinek v cyklistickém značení nabídnout také rady, jak se chovat při jízdě na kole v městském prostředí.

Doprovodný program

O víkendu 6.- 7. 3. 2010 se jedna z výstavních hal promění v AGang freestyle arenu. Pod heslem „Vy na kolech jezdíte, my budeme létat“ se tu bude konat freestyle BMX závod v disciplíně park. Uvidíte tu nejlepší triky na 20" kolech od elity naší BMX scény, do které můžeme určitě zařadit taková jména jako Michal Beran, Tomáš Řanda, David Janáč, Pavel Caha, Zdenda Pešek a další. Patnerem této exhibice české špičky je značka AGang.

Na For Bikes se také premiérově představí trialová show s českým rekordmanem a nejvýše postaveným jezdcem UCI rankingu v disciplíně trial v roce 2009, Vlastou Čiháčkem.

Kromě jiného nás čeká na pražském výstavišti dovednostní dráha pro nejmenší cyklisty nebo již zmíněná testovací dráha s možností vyzkoušení elektrokol zdarma.

Na odborníky a pracovníky veřejné správy je v pátek dopoledne zaměřen seminář „Jízdní kola ve městě – elektrokola pro město“, který proběhne v budově Magistrátu hl. m. Prahy na Mariánském náměstí.

Na speciálních ergometrech propojených s PC a velkoplošnou obrazovkou odstartuje virtuálním závodem další ročník seriálu „Kolo pro život“, kterých se zúčastní elitní jezdci minulého ročníku.

Osobností veletrhu je mistr světa v cyklokrosu a nyní funkcionář UCI Mike Kluge.

Navštivte nás

NaKole.cz bude na veletrhu převážně v pohybu – na nákladním kole značky Christiania Bikes. Většinu času toto kolo (lépe řečeno nákladní tříkolka) parkuje před budovou dánského velvyslanectví v Praze. Může být – a také bývá – používán k různým účelům, od dopravy dětí k odvozu nákupu z obchodu.

Velvyslanectví Dánska zapůjčilo kolo na výstavu For Bikes 2010, kde se stane součástí stánku 3B6, který obsadí NaKole.cz společně s projektem Cyklisté vítáni a plzenskonakole­.cz.  

Základní informace pro návštěvníky

Termín a místo konání:
5. – 7. března 2010, PVA Letňany

Otevírací doba:
Pátek 5. března 2010 – 10.00 – 19.00
Sobota 6. března 2010 – 10.00 – 18.00
Neděle 7. března 2010 – 10.00 – 18.00

Cena vstupného:
Základní vstupné: 80 Kč
Děti do 10 let: zdarma
Pokud máte zájem o vstupenku se slevou 50 %, je třeba se registrovat. Na e-mail vám obratem přijde potvrzení, které je možné u vstupu na výstaviště vyměnit na zlevněnou vstupenku.

Jak se dostanete na výstaviště:
Mapy s popisem přístupu najdete zde.

Další informace najdete na stránkách veletrhu na www.forbikes.cz.

Fotogalerie

redakce NaKole.cz, 28.02.2010
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:12
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 18:06
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

280 cyklistů (1 přihlášený)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024