reklama

Startuje veletrh cestovního ruchu GO/Regiontour

Na brněnském výstavišti dnes začíná veletrh cestovního ruchu GO/Regiontour. Až do neděle 13. ledna tu můžete najít inspiraci k výletům, poznávacím cestám nebo k trávení dovolené. Na veletrhu se prezentuje 1455 firem a regionů ze 32 zemí.

Regiontour – přehlídka regionů a turistických oblastí ČR
Regiontour – přehlídka regionů a turistických oblastí ČR
Foto: BVV

Regiontour – přehlídka českých mikroregionů

Pavilon V opět patří veletrhu Regiontour, který se stal přehlídkou regionů nejen v rámci České republiky, ale celé střední Evropy. Nechybí zde samozřejmě žádný z krajů České republiky ani významných turistických oblastí, ke kterým se poprvé připojí řada nových. Premiérově vystavují například Ivančicko, Hustopečsko, Moravský Kras, České Švýcarsko nebo svazek obcí Domažlicko. K novým tématům patří prezentace venkovské turistiky a agroturistiky.
Ze zahraničních účastníků veletrhu REGIONTOUR návštěvníci určitě nepřehlédnou reprezentanty slovenských regionů. V pavilonu V se představí tradičně známé slovenské oblasti cestovního ruchu – zimní, vysokohorská a lázeňská turistika, ale nově například i čtveřice královských měst Levoča, Bardejov, Ružomberok a Kežmarok.

GO – do světa s cestovní kanceláří nebo na vlastní pěst

Na GO se již tradičně představují cestovní kanceláře a agentury z celé České republiky a také zahraniční oblasti a centrály cestovního ruchu z více než 30 zemí světa. Kvůli zvýšenému zájmu vystavovatelů se GO přesunul do většího a modernějšího pavilonu F.
Z cestovních kanceláří se o přízeň návštěvníků ucházejí jak velcí hráči českého trhu (Čedok, Firo Tour, Sunny Days, Vítkovice Tours, Shenko´s, Blue Style aj.), tak menší cestovní kanceláře a agentury. V jejich nabídce jsou zájezdy do více než 80 atraktivních destinací celého světa, od relaxačních pobytů u moře přes poznávací a turistické cesty až po dobrodružné výpravy za exotikou.
Další podrobné informace o turistických možnostech poskytují zahraniční centrály cestovního ruchu – mimo jiné i z Indie, Indonésie, Egypta, Chorvatska, Tunisu a Rakouska, dále například regiony z Itálie a Španělska, letiště v Brně a Vídni, České dráhy či expozice maďarských hotelů.

Kam vyrazit na kole?

Zájezdy na kolech do celého světu tu nabízí cestovní kanceláře Poznání, Nomád nebo Juhász.
Nabídku služeb pro cyklisty v tuzemsku představila například Nadace Partnerství, která provozuje program Zelené stezky Greenways (obsahuje známé Moravské vinařské stezky nebo Greenways Praha-Vídeň) nebo projekt Cyklisté vítáni.
Do vinařského regionu Znojemska zve kolaře Cyklo Klub Kučera Znojmo. CKKZ zajišťuje místa technické a první pomoci v Podyjí či Mobile service point (tzv. Žlutý anděl pro cyklisty) – automobil vybavený technickou a zdravotní pomocí. Novinkou je Cyklotour – informační linka a asistenční služba.
Služby pro cyklisty v jižních Čechách reprezentuje společnost Cyklotrans, která zde provozuje síť cyklobusů. Sedm linek pokrývá celé území Jihočeského kraje.

Celodenní vstupné na brněnské výstaviště je 80 Kč, cena zlevněného vstupného je o polovinu nižší.

Fotogalerie

Regiontour – přehlídka regionů a turistických oblastí ČR
Redakce NaKole.cz, 10.01.2008
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:12
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 18:06
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

298 cyklistů (4 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024