reklama

Horolezecké stěny u jezera Garda

Úbočí hor v severní části jezera Garda je magickým místem, kde se setkávají na jednom místě hory, údolí a krystalické vody tak, aby vtiskly tvář jedné z nejkrásnějších scenérií Itálie.

Severní část Gardy patří k Trentinu, kde se společně s městečky Nago-Torbole, Riva del Garda a Arco jezero mění v místo vhodné jak pro klidnou dovolenou, tak pro dovolenou plnou outdorového sportu.

Středomořské klima skloubené s působivým masivem Alp činí toto místo předurčené pro sportovní nadšence a aktivity jako je horolezectví. Strmé skalnaté stěny tyčící se nad jezerem a v údolí Valle del Sarca společně s mírnými teplotami tvoří výborné předpoklady pro lezení po skalách. Dají se zde trávit úžasné teplé sportovní dny na zdravém vzduchu.

Oblast jezera Lago di Garda je známá v celé Evropě jako opravdový ráj sportovního lezení. Je zde velké množství lezeckých cest všech obtížností a pro všechny úrovně přípravy. Zde mohou všichni nadšenci pro tento sport po výběru vhodné stěny prožít úžasné emoce. Cesty na stěnách jsou zde perfektně upravené a dovolují lezectví při zajištění plné bezpečnosti a nabízejí úžasné výhledy do okolní krajiny tvořené zelenými horami a jezerem. Zde je to pro nadšence lezectví skutečný zážitek, který nelze zažít nikde jinde na světě.

Některé stěny jsou pravidelně udržované a kontrolované díky tomu, že jsou součástí projektu Outdoor Park Garda Trentino. Tento projekt umožňuje spolupráci místních úřadů s úřadem pro podporu cestovního ruchu a dovoluje tak naplno si užívat tohoto adrenalinového sportu.

V projektu je obsažených 15 horolezeckých stěn Outdoorového parku o celkové obtížnosti od 3a po 8a+. Od rodinné stěny San Martino přes stěnu Abissi se stupněm obtížnosti 8a+. V poslední době se nabídka pro příznivce lezení rozšířila o další dvě nové rodinné stěny: první se nachází v Drena a jedná se o stěnu, kde je vybudováno 11 cest a jejich obtížnost se pohybuje od 3a do 4c.

Druhá stěna – Massi delle Traole se nachází v prostoru, který byl již předtím určen pro lezení, blízko stěny Segrom.

Právě na Gardě se díky obrovskému počtu horolezeckých stěn zrodilo světové setkání horolezců: Il Rock Master Festival. Tento rok se koná již po třicáté.

Je to prodloužený víkend lákající veškerou světovou komunitu příznivců lezectví, jenž se setkává v Arco na Gardě. Je to událost, na které nadšenci pro tento sport nesmějí chybět.

Čestným ambasadorem tohoto sportu na Gardě je slavný šampion lezectví Čech Adam Ondra. Ondra je opravdovým mistrem tohoto sportu a je považován za jednoho z nejlepších světových horolezců všech dob.

Adam Ondra

Pro Adama Garda představuje opravdový a skutečný ráj lezení. Zde si užíval lezení po stávajících cestách a na tyto cesty navázal novými, jako je první cesta obtížnosti 9b na Gardě: Queen Line.

Je to hrdý představitel této oblasti, Adam tuto oblast ještě více prostavil díky své každodenní činnosti a vášni, kterou vložil do všech horolezeckých stěn.

Jezero Garda je přirozeně předurčené pro tuto outdoorovou disciplínu a v tomto duchu se nesou také další obchodní aktivity spojené s tímto sportem, jako jsou školy lezectví a specializovaní průvodci.

Městečko Arco svým způsobem zažilo zrození mnohých obchodů specializovaných na horolezectví, které navštěvují nadšenci tohoto sportu a snaží se využít různých nabídek a slev na specifické vybavení pro tento sport. Také ubytování je zde přizpůsobené nadšencům tohoto sportu svou polohou v těsné blízkosti lezeckých stěn. Tyto lezecké areály jsou vybavené také půjčovnami lezeckého vybavení s malou dílnou, možností umýt a očistit lezecké vybavení a internetovým připojením. Lezectví na jezeru Garda: silné emoce spojené s pohledem na úžasnou krajinu v království horolezců. 

Fotogalerie

- inzerce -, 25.09.2017
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II před 2 minutami
Cestování na kole Zase na cestě před 13 minutami
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 22:03
Ukrajina 42 dnes v 21:45
Co vás vytočilo 152 dnes v 20:00
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 18:06
Elektrokola Výměna BMS dnes v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

330 cyklistů (15 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024