reklama

Test e-bike Author Elevation – Velký chlapík pro velké cesty

Poprvé jsme dostali v rámci testů kol Author elektrokolo. Česká firma má segment kol e-bike v nabídce až od roku 2014, ale jejich současný sortiment je o to více vyladěný. Podívejme se podrobněji na MTB elektrokolo Author Elevation, model 2017.

Author Elevation 2017
Author Elevation 2017
Foto: Jiří Juřík

Jak již bylo naznačeno, značka Author se do sektoru e-bike pustila až později, než jiné značky. Možná hledala skuliny, chyby konkurence, chtěla se vyvarovat slepých cest. V současné nabídce je celkem šest e-bike v kategoriích CROSS, MTB a TOUR. My jsme tentokrát testovali model z kategorie MTB se jménem Elevation, a to ve velikosti rámu M, tedy té střední. Námi testované kolo bylo bez +, protože ještě existuje model Elevation+, který je o 18 000 Kč dražší, a to především díky použitým komponentům. Zůstaňme u modelu bez onoho +, který v akci pořídíte za 61 990 Kč. Takže co za ty peníze získáte?

První setkání

Author Elevation je již na první pohled pořádný chlapík. Silné trubky hydroformě zpracovaného alu rámu, k tomu akumulátor a středový pohon, vysoká hlavová trubka s řadou podložek (to lze podle potřeby uříznout), kola velikosti 27,5", ale hlavně se šířkou plášťů 2,4", to je opravdu kus kola až traktoru.

Pokud se týká designu, jako první zaujme zesílený a účelově zprohýbaný rám, který tvoří nepravý trojitý trojúhelník. Barevnost je umírněná, matná černá s modrými linkami, což není na škodu. A samozřejmě nezbytné nápisy, prozrazující značku, model a jiné detaily.

To, že jde o e-bike naznačuje akumulátor, který zabírá takřka celý vnitřní rámový trojúhelník., kde je naprosto natvrdo přiznán a nikam se neschovává. Tímto řešením nastal problém s umístěním bidonu, pro něj jsou úchyty pod dolní rámovou trubkou. No jak se z láhve bude pít po průjezdu bahýnkem, odkud to dostane z první rány od předního kola…

Akumulátor
Akumulátor má takřka proudnicový tvar.

Pochvalu zaslouží samotný agregát elektropohonu Shimano STePS, který je doslova ukryt uprostřed za převodníkem. Jedná se skutečně o malé cosi, co nikde nepřekáží, jen to vyžaduje speciálně tvarovaný rám, což výrobce zajistil.

Ke zbytku kola není moc co dodávat. Na MTB klasicky chybí blatníky, nosiče, ale pro ty jsou připraveny na zadní vidlici úchyty, atd. Překvapením je masivní stojánek, který je připevněn ke speciálnímu návarku na zadní vidlici. Na ryzího horáka věc neobvyklá, ale kolo za více než 60 000 Kč odkládat jen tak na zem je přeci jen škoda.

Ostatní osazení

Zepředu dozadu. Vzduchová vidlice RST F1RST 15 TRL, zdvih 120 mm, má dálkové uzamykání a chodí opravdu plynule. Brzdy TRP, jsou hydraulické, a ani zde nebyl s jejich chodem problém. Brzdí o 7" kotouče. Co však chybí, je čidlo vypínání elektro asistence při aktivaci brzdy. V této cenové kategorii by to již mělo být samozřejmostí.

Řídítka, sedlo, představec minimální délky, gripy, sedlovka atd., to vše nese značku Author. Řazení je omezeno na zadní deseti rychlostní kazetu s 11 až 36 zuby, kterou ovládá měnič řady XT a dělá to perfektně, jak jinak. Vpředu je pak tác, spíše tácek s 38 zuby, který je součástí elektropohonu. Má elegantní kryt, což jen věci prospívá, nehrozí špinění atd. Náboje jsou rovněž od Authora, přední i zadní jsou s pevnou osou.

Kotoučové brzdy
Přední pevná osa a disk brzdy

A jsme u pedálů. Dle firemní specifikace mají označení HT. Nevíme co písmena znamenají, ale lze je možná vysvětlit, jako Hodně Týrání. Jde o pedály platformové, které jsou především známé ze sjezdových a freeridových kol. Tedy velká plocha osázena 10 piny, to aby noha dobře na pedálu držela. Ona drží, jenže! V tomto případě se někde stala chyba, výrobce jaksi neodhrotil odlitek platformy a Author mu to opomenul reklamovat. Tudíž opravdu ostrá hrana je vůči lýtku rovna pilce na železo.

Elektrika Elevation

Kolo Author Elevation využívá jeden z novějších elektropohonů na trhu – Shimano STePS. Jde o středový pohon s akumulátorem uprostřed rámu. K ovládání slouží tři tlačítka na levé straně řidítek a LCD ukazatel docela vysoko nad představcem. Ovládání je jednoduché, lze říci intuitivní. Bohužel tlačítka jsou rozměrem 1×1 cm pro cyklistu drncajícího se terénem obtížněji nahmatatelná. Navíc ovladač je od výrobce umístěn tak nešikovně, že může dojít k nechtěnému zmáčknutí tlačítka tělem.

Displej je perfektně čitelný, poskytuje všechny možné informace o dojezdu na konkrétní stupeň, a samozřejmě funguje i jako cyklopočítač. Oddělitelný displej je veliký jako malý smartphone, ale jeho provedení a především umístění a docela subtilní uchycení přímo vyzývá k poškození nebo alespoň k rychlému poškrábání.

Ovládání
Levá strana řidítek s brzdou a ovládáním el. asistence

Jinak systém STePS nabízí tři úrovně elektroasistence: ECO, NORM a HIGH. Rozdíl mezi nimi je zřetelný. Po plném nabití je na NORM uváděn dojezd 103 km, ale grafika vám tento údaj zřetelně přepočítává a informuje vás, jak na tom jste s dojezdem, podle aktuální situace. Velmi praktické řešení, s kterým lze v terénu dobře pracovat.

Jak se ovládá či zvládá

Ovládání elektroasistence jsme již popsali, nyní se zastavíme u ovládání samotného kola. Zde je potřeba rozdělit dvě věci. Jednak jde o ovládání kola při jízdě. Pokud na Elevatoru již sedíte, jedete, je to paráda. Elekroasistence nastupuje asi během první čtvrt otáčky pedály a její činnost prozrazuje hlubší vrčení. Co se nám líbilo, že systém Shimano STePS nutí jezdce šlapat. Opravdu jen připomáhá, ale pořád se musíte snažit šlapat. Přestože jedete na e-bike, stále jste cyklistou. Ovladatelnost Authora Elevation je dobrá, zvýšenou hmotnost (necelých 21 kg) v terénu ani nepoznáte, kolo je mrštné.

Author Elevation 2017
Author Elevation je opravdu velká porce elektrokola.

Zcela jinou věcí je manipulace s kolem, pokud na něm nesedíte. Tedy vedení, tlačení, nakládání do vlaku, metra, auta atd. V těchto případech je kolo opravdu značně neklidné a „humpolácké", to se již těch skoro 9 kil navíc, oproti běžnému MTB, projeví. Přední kolo má díky své mrštnosti tendenci se okamžitě sklápět do pravého úhlu. Tak pozor při vedení za sedlo atp. Navíc na rámu chybí správné místo, kde kolo v těžišti pevně uchopit a zvednout. No a k tomu ty opravdu ostré pedály, jejichž hrany okamžitě způsobují poškrábání.

Verdikt

Elektrokolo Author Elevation je ryzí horák, který vám i přes elektropohon zachová radost z jízdy. Má pár drobných chyb, jako ovládací prvky elektroasistence, a hlavně pedály (jejich výměna je otázkou chvilky), ale jako celek je to parťák na velké cesty nejen terénem.

  • součinnost jezdec a elektro asistence
  • ovladatelnost při jízdě
  • celkové provedení
  • pedály na úrovni řezného nástroje
  • provedení, umístění ovládání a LCD
  • chybí čidlo vypínání el. pohonu při aktivaci brzd

Technická specifikace

Velikost: 17", 19", 21"
Rám: double butted hydroformní dural 6061 27,5"
Přední vidlice: RST F1RST 27,5 15 TRL vzduchová 15 mm pevná osa dálkově uzamykatelná (120 mm)
Motor: SHIMANO Steps DU-E6001 250 W
Baterie: SHIMANO BT-E8010 Li-Ion, 14 Ah, 500 Wh
Display: LCD
Hlavové složení: FSA Integrated 1–1/8"
Převodník: SHIMANO Steps E6000, 38 zubů, 170/175 mm kliky
Středové složení: SHIMANO Steps
Měnič: SHIMANO XT
Řazení: SHIMANO Deore (10)
Vícekolečko: SHIMANO HG50–10, 11–36 zubů, 10 rychlostí
Řetěz: KMC X10e
Náboje: AUTHOR Helium 15/Xenon 12, 15×100 mm přední pevná osa, 12×142 mm zadní pevná osa, 32 děr
Brzdy: TRP Slate 4 kotoučové hydraulické (7" kotouče)
Brzdové páky: TRP Slate 4
Ráfky: AUTHOR Krypton 27,5 (32 děr)
Paprsky: nerez ocel 2,0 mm černé
Pláště: VITTORIA e-Goma kevlar 27,5" x 2,4"
Pedály: HT platformové
Řídítka: AUTHOR 15 mm/700–720 mm
Gripy: AUTHOR Pro Lock
Představec: AUTHOR dural
Sedlovka: AUTHOR dural (30,9)
Objímka: AUTHOR (31,8)
Sedlo: AUTHOR Navigator
Počet rychlostí: 10
Hmotnost: 20,4 kg / 19"
Cena: 72.990,– Kč (akční cena 61.990 Kč)
Více informací: www.author.cz

Fotogalerie

Author Elevation 2017 Author Elevation je opravdu velká porce elektrokola. Akumulátor má takřka proudnicový tvar. Detail třetího trojúhelníku rámu Prostor pro bidon je jen z dolní části rámu. Vnitřek zabírá akumulátor. Pravá strana řídítek – brzda, řazení, uzamykání vidlice Levá strana řidítek s brzdou a ovládáním el. asistence LCD panel je umístěn opravdu vysoko nad řídítky. Přední pevná osa a disk brzdy Velmi ploché a velmi ostré pedály opravdu rády koušou. 13-10 převodů a přesmykač Shimano XT fungují bezchybně. I na označení plášťů je patrné, že jde o elektrokolo. Akumulátor a jeho nabíječka
redakce NaKole.cz, 23.07.2017
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Cestování na kole Velikonoce za polárním kruhem 3/2024 před minutou
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 20:42
Ukrajina 42 dnes v 19:23
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 15:05
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky dnes v 07:48
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

270 cyklistů (16 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024