reklama

Chorvatskem na lodi a na kole nebo relax – Tip na letní dovolenou 2016

Kombinace plavby lodí a cyklovýletů po vnitrozemí malebných dalmatských ostrovů je tím nejlepším řešením pro Vaši příští dovolenou.

Foto: AGM Travel

Sezóna letních dovolených nedávno skončila, ale my pro Vás již teď máme tip na nezapomenutelný zážitek v příštím roce. Prožijte aktivně dovolenou a poznejte každý den něco nového – plavte se s námi po Jadranu na luxusní lodi ALOHA. Jakmile nasednete do autobusu, Vaše dovolená začíná. Řidiči naloží Vaše kola bezpečně do vleku. Cestou autobusem i během celého pobytu na lodi Vám bude k dispozici zkušený delegát AGM TRAVEL. Na lodi se o Vás postará příjemná chorvatská posádka, která pro Vás bude každý den připravovat místní speciality (stravování formou rozšířené polopenze – min. 3× týdně ryby). Na lodi je široký výběr nealko/alko nápojů vč. točeného piva Karlovačko.

Loď Aloha

Každé ráno Vám budou představeny možné trasy vč. TV projekce a předány vlastní barevné mapy, které jsou každoročně aktualizovány o najeté kilometry, převýšení a místa občerstvení. Máte na vybranou, zda pojedete na kole (jaký povrch a kolik kilometrů), nebo jestli zůstanete na lodi a budete se kochat pohledy na pobřeží ostrovů, procházet si přístavy, koupat se a relaxovat. Loď během dne obeplouvá ostrovy, po cestě nabírá „odpadlíky" z kola a večer zakotví v klidném přístavu, kde se přenocuje. Přístavy nabízejí desítky příležitostí pro rozptýlení a zábavu. Můžete posedět v typické dalmatské konobě, kde Vám nabídnou kvalitní červené (Dingač, Plavac, Merlot, Kaštelet, Postup) či bílé víno (Malvazija, Pošip, Vugava), jiný alkohol (Prošek, Rakije) nebo dobré pivo (Ožujsko, Karlovačko). K vínu se skvěle hodí ovčí sýr a pršut. Pokud by Vám večeře na lodi nestačila (stává se zřídka, večeře má 3 chody), doporučujeme ochutnat např. pljeskavici na grilu, chobotnici pod pekom (tj. typický dalmatský způsob přípravy chobotnice, která se peče se směsí zeleniny a je přiklopená železným poklopem zahrnutým uhlíky) anebo obdobu české svíčkové – pašticadu s noky.

Dobroty
Chobotnice

Poslední den dovolené můžete strávit raftingem v kaňonu řeky Cetiny, pěším výstupem na pevnost či individuální procházku/pro­jížďkou městečka Omiš a přilehlého okolí.

Na výběr je několik tras plaveb od severu po jih Dalmácie. Každá z tras je něčím zajímavá. Můžete se s námi vydat po stopách Vinnetoua či do jeskyně, kde se schovával Josip Broz Tito v průběhu II. světové války. Příklad základní trasy – ostrovy Brač, Hvar, Vis, Biševo a Šolta.

Chorvatské ostrovy

Parametry lodi ALOHA – kat. A, kajuty hotelového typu, manželské postele nebo postele do L, každá kajuta má vlastní příslušenství a klimatizaci, lodní salón a bar s točeným pivem, LCD TV, SAT, Hi-Fi rádio, CD, přední slunná paluba s lehátky 120 m2, zadní paluba krytá proti větru a dešti, free WiFi, novinka – paddle board, kapacita 32 os.

Mimo lodi Aloha naše flotila obsahuje i další lodě – loď Tajna Mora (kat. A, velké luxusní kajuty vč. klimatizace, toalety a sprchy na kajutách, kapacita 18 os.), loď Adonis (kat. A, kajuty vč. příslušenství, klimatizaci pouze v podpalubí, kapacita 30 os.) a loď Vruja (kat. B, celodřevěná loď, společné příslušenství, centrální klimatizace, kapacita 22 os.).

K dispozici jsou termíny od dubna do října. AGM TRAVEL má již 16 let zkušeností s organizováním aktivní dovolené na lodi a na kole v Chorvatsku.

Na lodi je spokojen jak biker, tak příležitostný cyklista, pěšák, vegetarian i gastroturista! Nenechte si ujít tuto příležitost, jak během pár dnů poznat krásy dalmatských ostrovů.

Fotogalerie

Chobotnice pod pekom
- inzerce -, 11.12.2015
Vyzkoušejte
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
20 990 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
21 450 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
21 990 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
22 450 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
23 450 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě včera v 23:15
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:12
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
Ukrajina 42 včera v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme včera v 18:06
Elektrokola Výměna BMS včera v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

305 cyklistů (1 přihlášený)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024