reklama

SmartMaps Navigator – offline navigace pro Android, využitelná v autě, na kole i pro pěší

Najít si trasu zpět, když zabloudíte, cíleně jezdit podle mapy a objevovat nové cesty v okolí, navigovat se na dovolené v neznámé krajině, porovnávat trasy s ostatními bikery nebo podle mapy vyrazit na pěší výlet nebo se nechat navigovat v autě. Všechny tyto úkoly zvládne multifunkční mobilní aplikace SmartMaps Navigator.

Jak SmartMaps Navigator naviguje?

Naplánovat trasu a následně se navigovat je možné několika způsoby. Je možné využít nejjednodušší variantu z vaší pozice přímo do cíle, kdy pouze vyberete,. jak se budete po trase pohybovat – auto, kolo nebo pěšky a aplikace vše propočítá a rovnou skočí do navigačního režimu a můžete vyrazit.

Pro podrobnější plánování je možné vybírat min. dva nebo více průjezdních bodů. Ty jsou jednoduše snímat z obrazovky a přidávat do trasy.  Pak již jen stačí vybrat variantu a zobrazí se itinerář trasy se všemi potřebnými statistickými formacemi o trase včetně výškového profilu. Odtud již jen jedním stiskem se dostanete k samotné navigaci.

Pro ty, kteří chtějí mít trasu nejvíce propracovanou, je možnost vše si připravit na PC. Pomocí PC Manageru je možné si naplánovat neomezen množství tras, které pak v mobilním telefonu pouze zobrazíte a můžete se podle nich nechat navigovat.

Aplikace si poradí i s naimportovaným výletem od někoho jiného, případně připravené  z webu. Do aplikace se daný výlet(stopa) naimportuje a následně zobrazí na displeji a vy můžete proti své pozici tuto stopu následovat.

Dalších funkcí je velké množství, z těch nejvýznamnějších – záznam a zobrazení vašich výletů (stop) nad mapou, offline databáze adres pro ČR, databáze 100 tis. bodů zájmu samozřejmě offline, hledání souřadnic v různých formátech, importy a exporty .gpx souborů stop a POI. Samostatnou kapitolou je pak podpora geocaching.com , kdy je možné stahovat, importovat a pracovat s neomezeným množstvím keší.

Aplikace SmartMaps Navigator na Google Play ZDARMA k vyzkoušení – stahujte ve vašem mobilu či tabletu.

Hodnocení / Spokojenost uživatelů s produktem na Heureka.cz 87%

http://gps-software.heure­ka.cz/smartmaps-navigator/recenze/

O produktu

http://www.smar­tmaps.cz/smar­tmaps-navigator/

Jak efektivně a bezpečně s mobilem na kolo?

Otázka, na kterou je možné odpovědět více způsoby. První nejjednodušší je zařízení zavřít do voděodolného pouzdra. Exitují např. ty od Aquapacu, Biologic, atd., které nabídnou maximální voděodolnost, kdy ale zařízení je možné přes pouzdro pohodlně ovládat. Mobil tak strčíte do kapsy dresu, batohu a můžete si být jistý, že přežije prakticky cokoliv. V telefonu pak na pozadí pustíte aplikaci SmartMaps , která zaznamenává projetou stopu a když si nebudete jistí trasou, můžete telefon z kapsy vyndat, rozsvítit displej a na displeji uvidíte situaci, kde se nacházíte a rozhodnutí jak dál je hračka.

Nevýhodou pouzdra, je v neznámém terénu neustálá manipulace s mobilem z kapsy a do kapsy.

Druhou pohodlnější variantou je dát telefon rovnou na řidítka kola. V současné době existuje již několik možných a hlavně bezpečných způsobů uchycení mobilu. Jedním z nejelegantnějších je systém Quad Lock, který je univerzální pro jakékoliv zařízení.

Dále pak jsou v nabídce držáky na kolo i s ochranou displeje od Topeak, Biologic, atd. Případně všemožná pouzdra, kam schováte celý mobil a přichytíte na rámovou trubku.

SmartMaps Navigator  – v čem je lepší než jiné mapové aplikace

  • Chce být nejuniverzálnější aplikace – zvládne navigace vautě, na kole po cyklostezkách a pro pěší po trasách KČT. Jedna ze stěžejní a vrámci ČR a SR o jedinečnou funkci.
  • Maximálně aktuální mapy – sdůrazem na ČR a SR se maximálně mapové oddělení zabývá těmito oblastmi. O aktuálnosti, přesnosti a preciznosti se můžete přesvědčit třeba na portálu mapy.cz, který vychází ze stejných mapových podkladů, pouze sjinou barevností.
  • Kompletně offline řešení – v terénu si člověk nemůže být nikdy jistý, že bude vdosahu mobilního internetu. Aplikace a všechny její součásti jsou offline uloženy vpaměti zařízení pro použití kdykoliv a kdekoliv.
  • Přenositelnost aplikace na jiná zařízení – licenční politika je velmi otevřena a dovoluje uživatelům, licence přenášet mezi různými zařízeními. Vaše mapy tak půjdou vždy svámi na nová zařízení.
  • Doma plánuj a venku naviguj – pro pohodlné domácí plánování je připravena aplikace PC Manager, která dovolí pracovat a plánovat nad všemi mapami na velkém monitoru PC. Po odpojení mobilu/tabletu můžete okamžitě vyrazit do terénu – vše je již připraveno.

SmartMaps je produktem firmy Seznam.cz a.s.

Fotogalerie

SmartMaps (PR), 20.09.2013
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 10 minutami
Ukrajina 43 dnes v 15:02
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 14:00
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 11:47
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024