reklama

Na ples na kole v sezóně 2012/2013

Foto: Autor

Protože plesová sezóna právě začíná a navíc se tu nedávno řešilo téma http://www.nakole.cz/diskuse/15761-na-kole-do-divadla.html, tak se chci podělit o své zkušenosti a také se něco dovědět.

Nechci z toho samozřejmě dělat nějakou vědu, ale podle reakcí na zmíněné téma a počtu parkujících kol před kulturními domy, tahle kombinace (kolo/ples) u nás není úplně běžná. Oproti divadlu je zde jeden zásadní rozdíl. Na ples jdeme tancovat a pořádně se při tom zapotíme. Takže jestli jsem se už předtím rozcvičil po cestě pěšky, běhěm na lyžích nebo jízdou na kole je vcelku jedno.

Obecně zima klade vyšší nároky na dopravní prostředky (tma, sníh, mráz, mokro, bahno) a v kombinaci se společenským oděvem je toto pro mě trochu problém. Takže mám 3 základní možnosti.

1) Pojedu v civilu a převléknu se v šatně. Výhoda je, že můžu mít běžné kolo, které řádně zamknu venku ke stojanu či vhodnému předmětu. Nevýhoda je zřejmá, musím mít s sebou nějak rozumně sbalené oblečení a boty.

2) Můžu jet plesově oděn, ale zjev mi kazí plečka, na které jedu. Má sice světla kryt řetězu a blatníky, pro zloděje však musí být nezajímavá.

3) Mám společenské kolo, na kterém můžu jet plesově oděn za jakéhokoli počasí a vypadám s ním skvěle. V tom případě je vhodné mít vyhrazený prostor nejlépe v místě konání plesu, kde by byl stroj chráněn před zloději a vandaly. Jinak bych si díky stresu akci moc neužil.

Osobně využívám první dvě možnosti, podle aktuální situace. V Praze spíš první a v Hradci Králové druhou. Tuto sezónu se ale chystám i na tu třetí, ale bude mě to stát trochu více úsilí.

Existují samozřejmě různé kombinace uvedeného, někdo třeba na plesové kalhoty navlékne tenký šusťák a boty pak doleští na toaletě. Jiný má třeba tak náročné zabezpečení kola (třeba i v kombinaci s pojištěním), že se ho prostě nebojí nechat venku. 

Věřím, že každý kdo chce, tak si najde cestu, jak se nevzdat svého oblíbeného dopravního prostředku i při dopravě na ples. Jak to řešíte Vy?

Fotogalerie

04.12.2012 vložil/a: cobic
karma článku: 1.9
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Jedno příjemné odpoledne

Z města
Kamarád Vadim odjel pracovně do zahraničí na půl roku a požádal mě, abych se mu postaral o jeho kamarádku Darinu z Moskvy, která by chtěla…
20.07.2012
cobic
(4.24)

Zážitky z Dopracenakole.net 2012

Z města
Zdravím všechny soutěžící i nesoutěžící a příznivce této kampaně. Nemohu si nevšimout, jak město ožilo (Praha), určitě je to vidět i jinde.…
31.05.2012
cobic
(4.23)

HK vs. Pardubice část 1

Z města
Po shlédnutí článku http://mestonakole.eu/blog/2012/01/zprava-o-stavu-cyklodopravy-v-hradci-kralove/ jsem v diskusi http://www.prahounakole…
25.01.2012
cobic
(2.98)
PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

322 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024