reklama

Pozri, tako starý kokot a ako iďe ....

cesta k jezeru Tauernmoos, po její části se budu vracet
cesta k jezeru Tauernmoos, po její části se budu vracet
Foto: Autor

Dnes je ale krásný slunečný den. To už není ani jaro, vypadá to spíše na léto. A tak všichny vyráží do přírody. Turisté, kolisté, zevlouni, mladé dvojice ....... Nesmím v této společnosti chybět, kouknu do mapky, vezmu kolo a jedu ....

Původně to měla být trasa poněkud krátší a pouze na vyklepání nohou po včerejšku, kdy jsem se plahočil v kopcích. A tak se kochám, zevluji a najednou jsem u městečka Uttendorf. Je to sem jen 25 km a když obrátím, tak to bude dnes 50 km na pohodu. Ale to se probouzí mé špatné "já" a říká ...... vidíš ty nádherné kopce a támhle v dáli je na kopci taková pěkná cestička, tam by jsi měl vyrazit. Dobré "já" je opačného názoru ...... včera jsi byl v kopcích, dnes odpočívej, jinak bude na cestě domu krize.

Poslechnu své špatné "já" a pomalu začínám kopcovat. Cesta je po pohodové šotolině, potkávám jen lesní dělníky, svačící něco jako pecen chleba rozříznutý podélně a asi 5 cm tlustý plátek uzeného na něm. Také bych si dal, ale mám s sebou jednu tyčinku, ta bude taky určitě chutnat skvěle :-). Cestou minu ještě 3 turistky, které mi tleskají a jedna mne plácá po zádech, nebo spíše po zadku. Dostanu se na planinu, kde jsou nádherné výhledy na zasněžené Alpy, kopec proti mě je asi Birkkogel 2.212 mnm.

Cestou dolů mne zaujme na stráni udělaný symbol chodidla, pěkný kousek, jsem od něj daleko, ale je krásně vidět. Za chvilku jsem v údolí a šlapu si po rovince Tauernské cyklostezky. Dojíždím mladou dvojici, krásná hubená dívka a její chlapec, která je asi tak 3x širší než ona. Předjedu je a pozdravím "hallo" , tak jak se zde všichni cyklisté zdraví. A za s sebou slyším krásný hlásek ...... "pozri, taký starý kokot a ako iďe".

Jsem trošku unaven, protože v nohách cítím včerejšek a tak ani nijak nereaguje, za to je jí chlapec ano. Chce dívce ukázat, jak natře starého kokota, alespoň tak jsem to pochopil z jeho mluvy. Minulý rok mě pár jedinců mělo tendenci setřít aby si namasírovali ego, ale tento rok je to první kousek. Bylo by férové, dát mu šanci, ale jsem unavený, nohy netáhnou. Zvolním, mladík mne dojede a před námi je pidi kopec, převýšení nula nula nic a délka tam maximálně 300 m. Dojela nás i jeho dívka a povzbuje ho slovy, když bude na kopci první, tak ho celého obozká. Mladík nastupuje, nechám ho dojet na svojí úroveň a trošku zvýším frekvenci šlapání, snaží se mě držet. Dávám těžší převod a jedu "šrot", tepy skáčou nahoru .... na kopci se otáčím, zamávám dvojici a zase v klidu pokračuji dom. Tuším, že mladík stejně nějaké bozky dostane, určitě za snahu a já nic ...... 

Mějte krásný den  a užívejte ho na kole, nebo nakole.cz :-)

Fotogalerie

07.04.2011 vložil/a: malamala
karma článku: 5.33
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Na úpatí Vysokých Taur

Cestování
Původní varianta výletu byla že pojedu prozkoumat cestu na Großglockner po známé silnici Großglockner Hochalpenstraße. Avšak u mýtnice…
20.04.2011
malamala
(2.97)

Březen z kola slezem a tlačíme ....

Cestování
Kdybych to tušil co mne čeká, tak zůstanu na gaučíku a koukam na televizi, nebo se jdu na zahradu opalovat. Popřípadě bych mohl dráždit…
14.03.2011
malamala
(3.62)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Dunajská cyklostezka – Wachau na kole

Rakousko
28.04.2024 - 4 dny
cyklistický
Autobusem
9 900 Kč
 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.05.2024 - 4 dny
cyklistický
Autobusem
6 990 Kč
 (CK Victoria)
cyklistický
Autobusem
5 990 Kč

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

120 cyklistů (0 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023