reklama

Den Karviné 2015

Na fotce Parní vlak ve stanici Karviná-město
Na fotce Parní vlak ve stanici Karviná-město
Foto: Autor

Jak probíhali dny Karviné? nevím mne zajímal pěkný výlet na kole i vlakem. Na kole jsem jel v době chladnějišího počasí a i to se držely teploty okolo 30 stupnů Celsia. Vyjel jsem ráno ve 4 na Vlak na novou železniční zastávku mošnov Airport. Vlak byl přímý a  já po hodince dojel do Karviné na hl.n. 

Zde jsem čekal na nostalgickou jízdu parním vlakem a jel jsem do stanice Karviná-město. Tato trať se již k pravidelné osobní dopravě nepožívá. Jízda byla nádherná a já jsem měl výhled na rybníky, kolem kterých jsem zanedlouho projížděl na kole.

Dojel jsem na ŽLST Karviná-Město a na kole pokračoval dále na konec trati, která zanedlouho končila a já se vydal po silnici na hlavní nádraží do Karviné. zde jsem chvilku natáčel vlaky a brzy se vydal na kole dále.

Bylo horko, ale trasa byla příjemná, kolem 10. hodiny jsem se totíž rozhodl vyrazit k nedaleké elektrárně do Dětmarovic. Trasu jsem si vybral okolo rybníků v části nové a Staré město ty se  táhnou až k Závadě, z počátku vedla sice trasa po hlavní silnici na Bohumín, ale brzy jsem zahnul do vsi Závada a na kole se vydal přes obec. Po místních lesních cestách, které se na mapě najdou jen z těží jsem se vydal dále k řece Odře. Po jejím překonáním jsem se dostal již do Dětmarovic. Dále jsem jel po polní cestě k Železniční stanici, výhled mi tak tvořily komíny elektrárny Dětmarovice. Zde jsem fotil ještě několik málo vlaků a natočil pár videí a vrhl jsem se zpět do Sedlnic. 

No a  ze Sedlnic? Jako ráno jsem se vydal do Mošnova tak i odpoledne jsem se vydal zpět. Přes obec Sedlinice a Skotnice jsem se vydal ke známé řece Lubině do Příbora a zpět domů.

Fotogalerie

14.06.2015 vložil/a: kismulu
karma článku: 1.9
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

1. máj na Akci Bílý Kámen

Cestování
(zkratka VU znamená vojenský újezd)Tak jako v loni i letos jsem se vydal na akci Bílý kámen. Však nyní již máme na auto nosič na kolo ,…
01.05.2015
kismulu
(1.89)

vkv- Červená civilizaci

Cestování
Dobrý den, a dnes 18.4. jsem absovoval další párek vrcholků Valašska. Celou dobu tedy v délce cca: 70 km jsem neopustil červenou…
18.04.2015
kismulu
(2.62)

vkv - 7 vrcholů raspektivem 9 za den. a hluboké lesy Valašska plné zvířat.

Cestování
Dobrý den, dneska jsem měl ze školy ředitelské volno. A tak jsem se zapojil do podle mne nesmyslné soutěže Vrchlařská koruna Valašska. A že…
16.04.2015
kismulu
(2.26)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
04.07.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
7 800 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

276 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024