reklama

1. máj na Akci Bílý Kámen

Foto: Autor

(zkratka VU znamená vojenský újezd)
Tak jako v loni i letos jsem se vydal na akci Bílý kámen.
Však nyní již máme na auto nosič na kolo , atak jsme dali na střechu auta dva kola a jelo se.
Vstávali jsme v 5 výjezd pak byl v 5:30 a přes nový Jičín,Budišov nad Budišovkou jsme dojeli až do Města (respektivem městečka) Libavá.
Zde byl jeden z několika málo vstupů do vojenského ujezdu, kde se mohlo dnes vyjmečně vstoupit. Museli jsme však dodržet pár pravidel, které nebyli nějak nečekané. Vzít jsme si měli přilbu, občanku, zaplatit 30 ,- za poplatek vzít si mapu.. a mohli jsme jed.
Dále ve vojesnkém újezdu jsme pak museli dodržet následujicí pravidla: Nevstupovat mimo vyznačenou cestu na mapě,nefotit a dodržovat bezpečnost (tzn. například uhnout projíždějicím autům)..... I to jsme po sléze zvládli dobře a i nějakou tu fotku máme sice jen opravdu málo ale máme...
Po 7. hodince raní jsme se tak vydali k větrnému mlýnu ve Městě Libavá a dále do centrální oblasti V.U, Libavá směr Smilov.. Krajina vu libavá je silně zalesněná s loukami, kde vojáci mají svá cvičiště a podobně, místní příroda je vška nádherná...a i památníky a zbytky bývalých vesnic se zde dají najít, ty tu zde zanechali Němci, kteří byli v roce 1946,7 a 8 vyhnáni a již nikdy se zde nevrátili. Češi pak zde vybudovali vojesnký ujezd a vesnice kde kdysi žily stovky obyvatel byli zbourány.
jak sjem tak jeli dál ke smilovskému rybníku začalo mrholit, však ani to nás nezastavilo a jeli sjme směr bývalá vesnice Velká Střelná. Projeli jsme těsně pod pozorovatelnou, kde byl pěkný výhled na velkou část VU Libavá a přijeli na křižovatku cest a k pomníku na Velkou Střelnou.
Dále jsme pokračovali z kopečku k řece (v těchto místech potoku) Odře, která nedaleko pramení. U nejaké studny nebo něčeho jí připomínajicí ... před býv. obcí Nová ves nad Odrou jsme si dali svačinku a jeli dál.
Projeli jsme zbytkem lesa a vjeli na hlavní silnici z Olomouce do Ostravy, tedy na Potšát,dále jsme již jeli z kopce a to snad 20 km. Přes město Potštát a obce Boškov,Bonkov,Olšovec a Střítež nad Ludinou. Kvůli velkému dešti, který nás zastihl před Potštátem jsme skončily ve vsi Bělotín a , protože jsme zde byli 4 hodiny před zastavením 1. vlaku (vlaky zde staví jen 3. deně 2 ráno a jeden odpoledne), tak nás odvezl děda autem zpět domů. Celí zmáčení, ale zdraví jsme dojeli domů a můžem zítra jed na Valašsko. A jestli bude pršet? uvidíme, snad ne.
a zde pár fotek a to i když se fotit nesmělo (fotky byli většinou foceny mimo Vu Libavá, ve Vu 2, které byli vyfoceny i přes zákaz.

Fotogalerie

01.05.2015 vložil/a: kismulu
karma článku: 1.89
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Den Karviné 2015

Cestování
Jak probíhali dny Karviné? nevím mne zajímal pěkný výlet na kole i vlakem. Na kole jsem jel v době chladnějišího počasí a i to se držely…
14.06.2015
kismulu
(1.9)

vkv- Červená civilizaci

Cestování
Dobrý den, a dnes 18.4. jsem absovoval další párek vrcholků Valašska. Celou dobu tedy v délce cca: 70 km jsem neopustil červenou…
18.04.2015
kismulu
(2.62)

vkv - 7 vrcholů raspektivem 9 za den. a hluboké lesy Valašska plné zvířat.

Cestování
Dobrý den, dneska jsem měl ze školy ředitelské volno. A tak jsem se zapojil do podle mne nesmyslné soutěže Vrchlařská koruna Valašska. A že…
16.04.2015
kismulu
(2.26)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
04.07.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
7 800 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

328 cyklistů (16 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024