reklama

Šela cross marathon 2013

Start závodu
Start závodu
Foto: Autor

Den 4.5.2013 se stal pro mne osobně VELKÝM. Po nehodě 7.3.2013 jsem se opět postavil na start závodu. Byl to sice jen cross marathon, ale za to 71 km dlouhý, s názvem AUTHOR ŠELA CROSS MARATHON, nicméně díky vydatnému dešti minulého dne vše dostalo nový ráz. Rád bych Vás tímto seznámil s tratí.

Start v 11.50 se konal na náměstí T. G. Masaryka a téměř ihned jsme najeli na cyklotrasu 6172 resp. 6241 směr Jezernice. Odtud jsme mírně stoupali po 6172 ne Milenov, ale v půli cesty byla polní odbočka směr dálnice D1, kterou jsme nadjeli a podél ní pokračovali směr Hrabůvka - lom. Tam začalo blátivé peklíčko a také tam na nás čekalo 150. metrové 17% stoupání, plné klouzavého podkladu. Z lomu jsme pokračovali podmočenou loukou směr Lhotka a Olšovec, kde po 16 km byla první občerstvovací stanice. Z Olšovce nás směr Střítěž nad Ludinou vyvedla cyklotrasa 6139 a z této obce jsme pokračovali lesní a polní cestou na Nejdek a z Nejdku poté lesem pod Veselí, kde jsme se napojili na cyklotrasu Kravařsko a také zadali stoupat do veselí resp. Dobešov. Výživné několikakilometrové v prům. 6% stoupání ukončila až projetí pod větrnými elektrárnami na Veselském kopci. Z Dobešova Jsme se pomocí 6139 dostal na křižovatku na Čardě a odtud putovali směr Partutovice, ale něž jsme se sem dostali museli jsme absolvovat další těžký více jak 2 km úsek lesní totálně podmáčené rozorané cesty až na křižovatku Bejchovec. Téměř 70% já osobně šel pěšky. Na Bejchovci jsme se napojili na cyklotrasu 6225, pomoci ní sjeli do Partutovic a odtud zpět do Olšovce, kde byla i druhá občerstvovací stanice. Pak už to byl jen sjezd až dna západní konec Hranic, kde jsme podjeli cestu E442 a po překročení řeky Bečvy, minutí fotbalového stadionu, pokračovali do Teplic nad Bečvou po cyklotrase 6139. Na konci Teplic nás čekalo další nepříjemné a také podmáčené 14% stoupání po cyklotrase 5253 směr Valšovice. Přiznám se počátečních 200 m bylo opět pěšky. Pro mne je bezpečnost nadevše. Po dosažení křižovatky Meleník, rokle jsme naskočili na Jantarovou stezku resp., cyklotrasu 6237, která nás zavedla až pod samotný Hrad Helfštýn, kde mi doslova došly síly a posledních 400 m jsem došel pěšky, totálně vyčerpán, ale zato šťasten a obdivuji všechny závodníky, kteří se nejen ten den pustily na promočenou trať ŠELA cross marathónu 71 km, ale hlavně ty co jeli ŠELA bike marathón 91 km a 52 km. Byli to pekelné podmínky. Pro obrázek teplota na Dobešově 11.3°C a v Hranicích už poté slunce a téměř 25°C a k tomu maximální vlhkost.

Více zde: http://cyklostranky.webnode.cz/

Fotogalerie

10.05.2013 vložil/a: SiuxAm
karma článku: 2.63
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Kelčcký Javorník

Cestování
Psala se sobota 16.8.2014 a já se opět vydal zdolat nějaký ten vrchol www.VKV-bike.cz. A opět s výborným cyklistou, bikerem, horským…
18.08.2014
SiuxAm
(3.3)

Cyklodovolená 2013 - I.etapa

Cestování
Jako tradičně na konci měsíce května jsem se vydal na pouť zvanou Cyklodovolená. Trasa byla dána již od zimy, jen příprava byla narušená…
19.07.2013
SiuxAm
(2.27)

Lysá hora - Královna moravských hor

Cestování
První červencová neděle roku 2013 se mi zapíše nadlouho do paměti. Opět jsem pokořil Královnu moravských hor a to Lysou horu ( 1323 m.n.m. …
11.07.2013
SiuxAm
(3.94)
PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

445 cyklistů (5 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024