reklama

Štafeta 2012 - S NaKolíkem po Zlínském kraji 4

Nádraží ve Vizovicích.
Nádraží ve Vizovicích.
Foto: Autor

Datum: neděle 23. září 2012

Kdo vezl NaKolík: StandaG1

Kdo se také svezl: manželka Magda

Trasa: Otrokovice - Zlín - Vizovice - Jasenná - Sirákov - Liptál-Lůžko - hájovna - rozhledna VARTOVNA a zpět úplně stejně

Délka trasy s NaKolíkem: 83 km

Počasí: chladné, slunečné, obloha jasná

Komentář:
Po nepříjemné sobotě vyrážím v neděli na rozhlednu VARTOVNA, 651 m, na hranici vsetínského okresu. Tentokrát se mnou jede i manželka Magda. Cestu do Zlína máme najetou snad stokrát, ale jiná rozumná tu není. Jedeme po cyklostezkách vyznačených ve vizovickém údolí, jede se tu docela dobře. Ale přece jen něco nového: ve Vizovicích u nádraží začíná značená trasa ve stopě Baťovy nedokončené železnice vedoucí až do Jasenné, nájezd je cca 500 metrů za vizovickou sokolovnou doleva do kopečka, cca 800 metrů od nádraží. Značení je tu setřené a špatně čitelné! Jízda po více než 70 let starém náspu není zrovna pohodlná, není tu žádný nový asfalt, ale původní svršek. Ale jde to! Obcí Jasenná projíždíme po silnici, na konci odbočujeme vpravo na asfaltku vinoucí se pod hlavní silnicí až na sedlo Sirákov. Odtud se dá jít na Vartovnu cca 3 km po hřebenech, my ale volíme sjezd po silnici cca kilometr na vsetínskou stranu a prvním údolím doprava; značení zde je. A tak k rozhledně Vartovna dojíždíme na kolech, i když místy budou slabší povahy kolo tlačit!
Na Vartovně je po poledni i dost návštěvníků, na kolech jen my. Rozhledy jsou dnes docela daleké, vidíme Kelčský Javorník (Hostýnské vrchy), Radhošť a Smrk (Beskydy), Klak (Martinské hole), Chmelovou nad Vršatcem, rýsuje se hrad Buchlov... Prostě, je tu pěkně! Rozhledna má výšku 33 metrů, takže rozhledové plato je nad vrcholky stromů a rozhled je kruhový! Paráda! Nahoře už ovšem fouká, nabízenou štamprličku od kamarádů neodmítáme ani přes vyhlášenou prohibici; nahoře přece jen fouká studený vítr.
Čeká nás cesta nazpět, žena jede na treku a tak bude vhodnější jet raději po špatném asfaltu než po kamenité hřebenovce. Zastavujeme se v motorestu Sirákov, držková s hlívou ústřičnou nám jde; máme za sebou nějakých 47 km. Zastavujeme se ještě za kamarády ve Vizovicích a tak nás navečer čeká už jen 36 km domů. Dojíždíme se setměním; byl to skvělý výlet!

Fotky najdete na http://picasaweb.google.com/standa.vacl

Fotogalerie

23.09.2012 vložil/a: StandaG1
karma článku: 2.62
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Štafeta 2012 - NaKolík dorazil na sraz 7

Štafeta
Datum: čtvrtek 27. září 2012 Kdo vezl NaKolík: StandaG1 Kdo se také svezl: nikdo Trasa: Otrokovice - Babice - Uh. Hradiště - Sady -…
27.09.2012
StandaG1
(3.31)

Štafeta 2012 - Předposlední jízda po Zlínském kraji 6

Štafeta
Datum: středa 26. září 2012 Kdo vezl NaKolík: StandaG1 Kdo se také svezl: nikdo další Trasa: Otrokovice - Buňov - Sazovice - po…
26.09.2012
StandaG1
(3.31)

Štafeta 2012 - Opět s NaKolíkem Zlínským krajem 5

Štafeta
Datum: úterý 25. září 2012 Kdo vezl NaKolík: StandaG1 Kdo se také svezl: už nikdo další Trasa: Otrokovice - Napajedla - Spytihněv, jez -…
25.09.2012
StandaG1
(3.63)
PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

446 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024