reklama

Štafeta 2012 - Výlet Nakolíka do Vídně aneb cesta tam a zase zpátky.

Překročení hranice do Rakouska
Překročení hranice do Rakouska
Foto: Autor

Výlet Nakolíka do Vídně aneb cesta tam a zase zpátky.

4.9.-5.9.2012

Trasa: Břeclav, Hohenau,Marchegg,Eckartsau,Wien,Děvínská Nová Ves, Lanžhot

Najeto: 1. den 172.km
2. den 137.km

Kdo Nakolík vezl?  Crow75, Hekynen


Počasí: 1. den povětru
2. den proti větru :-)

V devět hodin ráno posílá Pavel textovku,že dojede o půl desáté, protože má ještě nejakou naléhavou práci. Jsem už zvyklý na tyto změny, takže dojíždím na místo srazu něco před desátou a mám čas na kontrolu kola.
Pavel se objevuje v deset a konečně se vydáváme na společnou cestu s Nákolíkem do Vídně a přes Slovensko zpátky. Máme na to dva dny, tedy máme spacáky a nějaké ty drobnosti na zaplnění báglů(tenisky jsem si opravdu brát nemusel). Jinak by nám plandaly jak plachty bez větru.
Když jsme u toho větru.Vál(aspoň dnes) zprávným směrem, tedy do zad. A takhle to zůstane nejmíň po Dunaj, kde se stočíme na západ a přes Donau Park dojedeme do Vídně.

Hranici překračujem v Poštorné a v Reinthalu odbočujem na cyklostezku kopírujíci silnici č.49 na Hohenau a Dürnkrut.
Stavíme u památníku Bitvy na Moravském poli a Nakolík chvíli hlídá poslední z rytířů. Pavlova GPSka nás svede z Dürnkrutu na Götzendorf a dál na západ. Dáváme vale cyklostezkám a odbočujeme na Ebenthal a snažíme se napojit zpět na silnici č.49. Dnes se v Rakousku bez mapy jet prostě nedá. :-) Hledáme záchytný bod, ale díky opru se nemůžem orientovat podle Malých Karpat a spoléháme na navigaci. Nakonec se v dáli něco vyklube a dojíždíme do Marcheggu. Zaskakujem na pozdní oběd a jak bylo v Rakousku - Uhersku obvyklé, s obsluhou není problém mluvit Česky.
Pro dnešní den bylo Hekyho zkratek dost a poslední část k Dunaji jedem po silnici. Před mostem na Hainburg odbočujem doprava na „dálnici" v Dunajském parku. Menší odbočka na Eckartsau a focení útočiště posledního Českého krále. Stále se těšíme na jakkoukoliv změnu trasy. Jízda po hrázi, mezi lesy je opravdu záživná. S radostí přivítáme po dvaceti kilometrech zatáčku a na památku si ji vyfotíme.

Do Vídně se dostáváme přes rafinerii a pokračujeme na Donauinsel, ostrov pro sportovní vyžití Vídeňanů. Na pravý břeh vjíždíme u Prátru a proplétáme se k Stephansdom. Pod katedrálou dojezdové foto a je čas si hledat místo na spaní.Vracíme se do Dunajského parku a neznalí okolí uleháme na hráz. Noc proběhla klidně, tedy kromě náletů komárů a pobíhání stáda jelenů v říji.
Ranní nízký průlet letadla, nás ubezpečuje, že místo na spaní nebylo zvoleno nejlíp. Přesně na protějším břehu se nachází Vídeňské letiště. Balíme a zpátky na „dálnici" směr Děvín. U Schloss Hofu přejedeme po novém mostě na Slovenskou stranu a míříme k soutoku Moravy z Dunajem.

Na oběd si dávám jelení guláš a Pavel to bere jako pomstu za probdělou noc. On skončí na obvyklých pečených žebrech. Z Děvína pořizuji fotky soutoku a Nakolíku. Pod hradem se důkladně občerstvíme a proti toku Moravy míříme na Moravský Svätý Ján a přes Lanžhot zpět do Břeclavi. Vítr se bohužel neotočil, takže celý den jedeme proti větru. Na hranici se dostáváme o půl osmé večer a o půl hodiny později i do Břeclavi. Za dva dny najeto 309.km a hlavně Pavel je bude cítit dlouho. Holt horák není na takové rychlovky stavěný. :-)

Fotogalerie

06.09.2012 vložil/a: crow75
karma článku: 3.61
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Štafeta 2012 - Shrnutí mých jízd s NaKolíkem

Štafeta
30.8.2012  Předání NaKolíku u Janohradu  Najeto: 57 km  Kdo s NaKolíkem jel: Crow75   2.9.2012  Břeclav - Pohansko - Břeclav  Najeto…
07.09.2012
crow75
(2.24)

Štafeta 2012 - Předání Nakolíku u Janohradu

Štafeta
Datum: 30.8.2012 Trasa: Janohrad, Lednice,Bulhary, Milovice, Pavlov,Klentnice, Mikulov, Úvaly, Rajsna, Valtice, Rendez-vous, Břeclav …
01.09.2012
crow75
(4.22)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

175 cyklistů (6 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024