reklama

Relaxace u moře...

Foto: Autor

V zime pekne pečovala plan o Alpy "GG", netrpelive dočkat do 9. června. Behem kveten kamoška z Plzen me prosila na sms, že aby osobne domluvili. Po čteni sms tušim neco nebude Alpy. Psala jsem sms, že nezlobim, klidne odvolaš, ja budu sama do Alpy. Kamoška bojovne psala sms, prosi me sraz osobne domluvit. Ja prijela do Plzen. Vysvetlila o složite starost, chtela aby ja ochotne prodloužila na prišti rok do Alpy „GG". Ja odmitla prišti rok, hodne me štve, nemam chut čekat do roka, nevadi me sama do Alpy. Kamoška bojovala me, aby zrušila Alpy a slibila me prište rok se mnou do Alpy. Ja odpovedela, že dobre ok zrušila Alpy, pripadne prišti rok zase problem, budu jit sama nebo jine s kym do Alpy. Kamoška souhlasi a take chce se mnou prišti rok do Alpy, ja zvidavá.

Misto Alpy vybrala jsem severni more, samozrejme hodne tešim Baltske more. Vybrala jsem srpen a dcera ma zajem s mnou na kole u more.

Zeptala jsem na info v Praze o ceny vlakem do Hamburg, stoji 1990 Kč z Prahy primo do Hamburg. Zmenila plany, bylo to špatne, mam smulu, neda nic delat, ale hlavne užili na dlouhe cesty s 5 krat prestupy.

Nejdriv Ivanek doprovodil auto do Bad Schandau, puvodne jsem planovala, že koupit jizdenky v Bad Schandau, pak využit jit na toulky na skaly, potom ve 20.17 h rychlik do Hamburg.

Skutečne uplne jine.

V informace koupim listky, pani ukazala na PC symbol jizdne kolo s reservace. Sakra, prave myslim Nemecko volne prijimat kolo. Moje chyba. Pani hledala spoje, našla, já obličej „brrr" 5 krat prestupy. Neda nic delat, proto moje chyba, že neumim reservovat pres internet. Prište nekdy snažim učit jak koupit pres internet jizdenky.

My jeli na prochazku okolo Bad Schandau, pak Ivanek s Tasso jel autem domu a my vlakem do Hamburk. Opravdu hruze, že v Gottbus bez vytah, nosili kolo na schody. Ufff. Zase v Ludwigslust oznamuje opoždeni o 20minut. Ptala (ukažku papir spoje) pruvodce, že tam vlaky čekaji? Pruvodce „ano (hlava pohybuje)". Vlaky v Hagenow a Aumuhle ano čekaji.

V Hamburk je žhave nočni život. Černy den, že pichle duše. Planovala jsem nočni jizdy na kole z nadraži do Lubeck, tam už rano, škoda pichle kolo. Bojovala jsem stlačit francouzak, nejde uvolnit, je stare skladaci kolo, silne pevne, ja slabá. Tak cele cca 5 h koukali na lide co delaji na nadraži (pripomina film Terminal Tom Hanks). Nakonec rozhodnuti vlak z Hamburk 6.06 h do Lubeck.

V Lubeck hledala kemp, ptala jsem lide kde je kemp, lide často odpovedeli nevi. Čekam až do 10 h po otevrene turisticke informace. Ukazala mi mapu kemp. Hop do stan usnuli do 18.30 h, po vareni večeře zase opet do rano. Jsme fit.

Od pondeli do čtvrtek porad u more na kole po Lubeck do Warnemunde, prohliželi nekolik mestečka, nejvic čas relaxace na plaž. V patek ve Warnemunde volila jsem vlakem do Berlin, duvod skladaci kolo je stare, problem jizdy, dcera rychle unavena na jizdy. Užili čas prohližet mesto Rostock, pak dopoledne vlak do Berlin.

Ziram luxusni nadraži v Berlin, užili toulat v celem nadraži, našla idealni misto na spani, až pred pulnoce šli spat na podlaze. Nad strechou drži kameru, nevadi me dozorci kamery videli jsme na zemi. Nadražni stražnik nam jemne probudil už 4.30 h, my citime fit, po hygienu (1 euro) okamžik odejit pryč z nadraži už 5.15 h, hura chut toulat v mesto Berlin. Stihli jsme prohližet duležite nekolik ruzne pamatky. Nejvic me libi park s ruzne sochy, jezirky.
V sobotu večer vlak z Berlin do Zittau, ja našla užasne nocovani na posledne nastupište v Zittau.

Už doma v nedele 12.15 h, dlouho koukam na postele, opravdu uplne jiny pocit, že vypadam jako neverim budu spat na luxusni postel .

Ceny za 2 osoby:
Jizdenky 4400 Kč
jidlo každy den 2 - 3eura, posledny den 8eura, celkem cca 750 Kč
2krat kemp 690 Kč
nekolik krat WC 200 Kč.
Celkem 6040 Kč za tyden s 2 osoby. Podle me ano levnejši, ptž nechci makat šlapat vic km a moc toužim relaxace u severni more s lehči jizdy

Na rajče fotky vic popisky, preji vam za hezku prohliženi fotky:
Nemecko_4.-11.8.2012 a 4.-12.8.2012_Hamburg-Berlin

Fotogalerie

15.08.2012 vložil/a: Arabice
karma článku: 5.05
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Štafeta 2012 - Hostivař-Smichov

Štafeta
15.6. Michal me predal Nakolík. Trasa: z Hostivar pres Kobylisy,Žižkov do Smichov. Délka etapy: nevim. Počasí: slunečno Komentář: vybrala…
17.06.2012
Arabice
(3.62)
Tip na letošní dovolenou
Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.06.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
12 300 Kč
 (CK Cyklotur)

Tyrolsko-bavorské pomezí na kole

Německo, Rakousko
29.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 880 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

306 cyklistů (7 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024