reklama

Barevné pláště sweetskinz

Foto: Autor

V jedné ze starších diskusí na serveru www.nakole.cz jsem se dozvěděl o existenci plášťů firmy http://www.sweetskinz.com/ , které mne zaujaly pro své barevné provedení. No a později mi jeden diskutující (macikm) pomohl, když v téhle diskusi http://www.nakole.cz/diskuse/11286-bily-tesak-konecne-ve-finalni-verzi.html zveřejnil odkaz i na český eshop http://www.lomtrading.cz/?eshop&kategorie=sweetskinz&kid=125, který tyto pneumatiky prodává. Jelikož jsem zrovna dával dohromady nové lehokolo AZUB APUS a nechal na něm dělat paintbrush vzhledu loupající se barvy, pod níž se objevuje hadí kůže, tak mě to zaujalo natolik, že jsem se rozhodl tyto pneumatiky objednat a koupit. Nejvíce mne asi přesvědčilo to, že firma na webu annoncovala, že se nejedná o nějaký nástřik, či povrchovou úpravu, ale že barva se vpravuje za pomoci tlaku a teploty dovnitř materiálu. Rozhodl jsem se pro barevný vzor rattleback, který vzorem i barvou odpovídal celkem přesně kresbě na rámu a těšil se na dodávku zboží.

Dodávka přišla a radost mi zkalil fakt, že každá pneumatika byla v odlišném barevném odstínu, což jsem napsal firmě, protože když si koupíte „designovku" a ona je designově nepovedená, je to k vzteku, ale bez reakce z jejich strany. Vzor byl stejný, ale jedna pneumatika byla do hněda a celkem odpovídající obrázkům z webu a druhá byla do žlutozelena. Kdyby byly obě stejné asi bych tu změnu odstínu nesl lépe, ale takhle mne to zarazilo, nicméně jsem se rozhodl mávnout nad tím nakonec rukou. Další věc, která mi zkalila nadšení je, že není vzor sytě celobarevný, jak jsem si představoval, ale z jakýchsi malých teček. Z blízka to tedy nevypadá nijak úžasně, ale když člověk poodstoupí, vyloupne se vzor, kvůli kterému jsem to kupoval, a který mne tak nadchl. Pláště jsem tedy nakonec obul a pocity laborovaly mezi nadšením a zklamáním, ale kolo vypadalo úplně jinak než na klasických černých pneumatikách a tak začala převládat spokojenost.


Bohužel to netrvalo dlouho:-( Po ujetí 50-100km začal vzor z pneumatiky mizet. Na boku zůstal, ale uprostřed plástě, kde se stýká s povrchem, se sjel vzor i barvy a plášť zůstal sytě zelený (viz fotografie). Zíral jsem na to dost nevěřícně a poměrně hodně nasraně. Zelené pneumatiky jsem ke žlutému kolu opravdu nechtěl. Negativní pocity ve mně převládly a nadšení a spokojenost zadupaly do země. Ještě jsem na nich absolvoval nakolácký sraz v Kolečku u Křivoklátu s tím, že dám plášťům alespoň poslední šanci a zkusím jízdní vlastnosti. Kupoval jsem pláště na silnici a na lesních a polních cestách neočekával žádný zázrak, nicméně jsem zvyklý jezdit na silničních pláštích (Marathon od Schwalbe) i po běžných lesních cestách a lehčím terénem bez větších problémů, a tak jsem očekával podobné jízdní vlastnosti. Velmi jsem se mýlil. Po dešti se v podstatě vůbec nedalo sjet z asfaltu. Z pohodové jízdy se stala jízda zručnosti, plášť vůbec neseděl. Na asfaltu to jelo celkem přijatelně, i když o rychlosti Marathonek jsem si mohl nechat jen zdát. Na výše zmíněném srazu, jsme však jeli do prudšího kopce a pláště začaly prokluzovat i na mokrém asfaltu! a já musel slézt a kolo vodit, což pro mne bylo absolutní tečkou za všemi negativními zkušenostmi s plášti sweetskinz a rozhodl jsem se pro reklamaci.
Napsal jsem do firmy Lomtrading, kde jsem pláště koupil, na jakou adresu je chtějí zaslat a proč je chci reklamovat. Prvotní reakce firmy mě trošku překvapila. Ne tím, že nemají radost, to celkem chápu, mne reklamace v jiné firmě živí a tak o tom něco vím, ale snažili se mě přesvědčit, že formulace na webu je poněkud kostrbatá a vzorem se má na mysli tvar té pneumatiky a barvou právě ta zelená hmota a prý je přece nesmysl, aby ta pneumatika vypadala stále stejně. No nevím, kdybych si koupil černý klasický plášť, který by mi po 100 km změnil barvu na oranžovou, reklamoval bych ho taky. Zkrátka očekávám, že se bude sjíždět, ne že bude měnit barvu. Obzvlášť když si koupím plášť právě kvůli tomu barevnému vzoru a na webových stránkách e-shopu mne ujistí, že cituji: "nejedná se o žádný nástřik nebo přilepení folie a podobně, ale barva a vzor je "vpraven" do materiálu složitým procesem v průběhu výroby, kde dochází za tepla a pod tlakem k vulkanizaci. Je nezbytné dodržet správný čas a teplotu, aby barvy byly dokonalé."

Pláště jsem tedy poslal na reklamaci na sdělenou adresu, přidal vytištěnou mailovou komunikaci s mými kontakty a čekal. Po nějaké době přišel v obálce dobropis s tím, že jeden podepsaný mám poslat zpět s číslem účtu a nakonec přišly zpět i peníze. Nyní mám na kole klasické černé pláště, jejich jízdní vlastnosti mi vyhovují a jejich barva se nemění s počtem ujetých kilometrů, jen nepříjemný pocit zůstal.

Eshop Lomtrading, pravděpodobně díky zkušenosti se mnou, změnil popis na svých stránkách a formulaci o barvách atd. zcela vypustil. Starší popis viz fotky, nynější je možno si přečíst zde: http://www.lomtrading.cz/?eshop&kategorie=sweetskinz&kid=125&zbozi=dirt-a-street-20-palcu&zid=1481.

Moje shrnutí a hodnocení plášťů 26"SEMISLICK a 20" DIRT v barevném provedení RATTLEBACK je následující: Jízdní vlastnosti neuspokojivé v porovnání s jinými plášti stejného typu. Barevné provedení nestálé, výdrží na exponovaných plochách srovnatelné s nástřikem sprayem.

Jurimír

 

Fotogalerie

12.10.2010 vložil/a: Jurimír
karma článku: 4.53
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Jak jsem potkal tabák

Ze života
Jako dítě jsem měl celkem jasno. Naši kouřili tehdy oba a já věděl a prohlašoval, že kouřit určitě nebudu. Ale přece jen mě to samozřejmě…
06.12.2012
Jurimír
(5.57)

Proč na kole? Já vlastně nevím...

Ze života
Na kole. Proč vlastně na kole?Nevím, já ti fakt nevím...Můžu ti povědět jak to vlastně začalo, ale nemůžu ti říct proč. Já fakt nevím..…
29.08.2012
Jurimír
(7.83)

Dveře do dětství

Ze života
Vždycky jsem psal. Básničky, krátký kousky textů, někdy skoro povídky atd. Až na vyjímky je nikdy nikdo nečetl a neslyšel. DOkonce jsem to…
30.01.2011
Jurimír
(6.26)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

330 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024