reklama

Zážitky z Dopracenakole.net 2012

Zdravím všechny soutěžící i nesoutěžící a příznivce této kampaně. Nemohu si nevšimout, jak město ožilo (Praha), určitě je to vidět i jinde. Tam kde jsem za normálních okolností potkával jen skalní známé tváře se objevují tváře nové, což přináší opět nové nevšední zážitky. Možná se o některé budete chtít také podělit a tak začnu pro inspiraci svým včerejším, než ho zapomenu.

Vyjíždím takhle ze Zahradního města do Záběhlic a dávám přednost cyklistce, která jede po hlavní. Po nějaké době ji dojedu, neboť jedeme asi stejně rychle, ale do předjíždění se mi moc nechce, navíc by ten manévr musel být docela rychlý, abych moc nekomplikoval ostatní provoz. Asi tušila, že někdo jede za ní, protože jsem měl vzadu docela naloženo a i když kopečky byly mírnější muselo být slyšet moje cvakání indexace v gripu při přeřazení. Vzpomněl jsem si, jak některé cyklistky píší, že je chlapi musí předjet, aby si dokázali jak jsou dobří a nebo je obtěžují svým koketováním. Sám ale vím, že mít někoho za sebou v provozu vyžaduje zvýšenou pozornost, obzvlášť když nevím, co má za lubem. Všíml jsem si ještě procyklistického (pro některé možná až aktivistického) tetování na levém lýtku, než jsem začal provádět manévr předjíždění a provoz utichl. Slušně mě jako první pozdravila a já shledal, že na bílém horáku za velkým červeným batohem je opravdu krásná blondýnka ;) Protože už jsem nebyl v zákrytu za batohem, tak mě protivítr zpomalil a prohodili jsme spolu na mostě pár slov, přičemž jsem jsem se dověděl, že jede také v nějakém týmu v rámci kampaně dopracenakole.net. Svěřil jsem se, jak se za ní pěkně jelo a že se zřejmě odpojím na křižovatce doprava do Bohdalecké. Měl jsem první zelenou a tak na mě ještě mávala, když jsem se rozjížděl do toho kopce.

Ani jsem nestihl poděkovat, jak mi rozrážela celou cestu vzduch a ani jsme se nakonec v pelotonu neprostřídali. Přeji tomuto týmu hodně štěstí a hlavně aby vydržel, rád bych ji tam zase někdy potkal, kampaň nekampaň ;) Každý úsměv po cestě potěší!

31.05.2012 vložil/a: cobic
karma článku: 4.23
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Na ples na kole v sezóně 2012/2013

Z města
Protože plesová sezóna právě začíná a navíc se tu nedávno řešilo téma http://www.nakole.cz/diskuse/15761-na-kole-do-divadla.html, tak se…
04.12.2012
cobic
(1.9)

Jedno příjemné odpoledne

Z města
Kamarád Vadim odjel pracovně do zahraničí na půl roku a požádal mě, abych se mu postaral o jeho kamarádku Darinu z Moskvy, která by chtěla…
20.07.2012
cobic
(4.24)

HK vs. Pardubice část 1

Z města
Po shlédnutí článku http://mestonakole.eu/blog/2012/01/zprava-o-stavu-cyklodopravy-v-hradci-kralove/ jsem v diskusi http://www.prahounakole…
25.01.2012
cobic
(2.98)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

345 cyklistů (16 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024