reklama

Už budu jen lepší a lepší ...

Stále se už jen lepším :-)
Stále se už jen lepším :-)
Foto: Autor

Zdravím všechny příznivce jízdy na kole.
I já jsem se rozhodla, že tento druh sportu začnu provozovat. Pomalinku jsem začala jezdit. Moje vyjížďky byly po blízkém okolí našeho městečka. Někdy po silnici, někdy lesních cestách. V tu dobu jsem jezdila na dvou kolech. Samo že ne současně. Nevím jak jsem to dělala, ale vždy jsem zvolila špatné kolo. To jsem ale věděla až když jsem byla v půli cesty. Nejenom že mě všichni předjížděli, ale to utrpení když mě předjížděli.... Jedu-li sama někde mezi poli, tak si klidně funím na celé lány, ale dokážete si představit tu ponižující situaci, že funíte jak debílek a ještě vás předjíždí skupinka namakaných hezounů v cyklooblečcích. Takže pokaždé téměř zatajit dech a zhluboka se nadechnout až při posledním jezdci a přitom ještě zvýšit rychlost, aby ta ohnivá čára za ostatními cyklisty nebyla tak markantní.
Ono to ani jinak nešlo, když máte staré horské kolo na hladké silnici anebo staré silniční kolo někde v terénu. Oboje je hrozné. Horské kolo na silnici - to pak funíte jako blb a silniční v terénu je snad ještě horší utrpení.. Ti co mají na těle svaly to až tak nezaznamenají, ale ti , jako třeba já, co mají na těle místo svalů kvalitní natřásací tmotu, tak po jízdě terénem jsou celí červení, protože jejich rozklepané sádýlko to opravdu nemá rádo.
Už jsem se smířila s tím, že mě neustále předjížděli náruživí cyklisti. Dodnes se nemůžu vyrovnat s tím, že jsem si po několika hodinách strávených na kole, po přebrání mého šatníku a zvolení nejvhodnějšího tedy nejpodobnějšího, oblečení na kolo, mě s klidem předjel postarší manželský pár, vracejíc se s nákupem na předních řidítkách, domů.
Po třech měsících pravidelného tréninku jsem si řekla, že bych už nemusela jet sama, ale mohla vzít s sebou i manžela. Naivně jsem se totiž domnívala, že budou naše síly alespoň trošku vyrovnané, protože manžel bez auta neudělá ani krok. Jakékoliv vozidlo bez motoru nemá rád.
Po týdenním přemlouvání a podmínkou, že se nehodlá nikde honit, se mnou jel. Hned u prvního táhlého kopce nastalo mé obvyklé výrazně hlasité dýchání. Na něj jsem už byla zvyklá, ale nedovedete si představit to nas...naštvání, když mě manžel předjel, s úsměvem na tváři a pohledy se kochajíc krajinou ... a prý ať se podívám támhle a támhle...
Poslední síly jsem vydala na ujasnění si myšlenky, že mě čeká ještě několikaměsíční trénink, před dalším požádání manžela a společnou jízdu na kole.
Já to dám! Někdy :-) ....

Fotogalerie

30.06.2011 vložil/a: Hádanka
karma článku: 5.81
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

649 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024