reklama

Bike Music Fest 2010

Závod

Termín: 07.08.2010, 08:00h - 07.08.2010, 10:00h
Místo: Rokytnice nad Jizerou, Paseky nad Jizerou

Bike Music Fest - Nekomerční - nezisková sportovně kulturní akce:
Jedná se o jednu z mála akcí na které není základem komerce a či výdělek. BMF je financován z nezbytných sponzorských a jiných darů k pokrytí nákladů spojených s pořádáním. Na pořádání se podílí nejen obyvatelé Pasek nad Jizerou ale i jejich spřízněné duše. Základní myšlenka je "nevydělávat na dobré náladě".

Bike Music Fest - Nejtěžší závod v Pasekách - 7.8.2010

Závod se skládá ze dvou etap:

První - orientační maratón typu scorelauf. Scorelauf = orientační závod s volným pořadím kontrol a jejich různým ohodnocením. Cílem je nasbírat co nejvíce bodů v daném časovém limitu a předem určenou penalizací za pozdní příjezd. Kontroly by měly být rozestavěny tak, aby i ti nejlepší nebyli schopni posbírat v limitu vše. Jede se podle turistické mapy, kterou obdržíte na startu a ve které jsou zakresleny kontroly. Je jen na Vás, jakou strategii zvolíte aby jste dosáhli co nejvyššího počtu bodů v časovém limitu. V předešlém ročníku jste si oblíbili jako vloženou disciplínu jednoduché lanové překážky, které šly absolvovat bez problémů například i v "espédéčkách".
Po této etapě není ovšem nic rozhodnuto, neboť následuje etapa druhá - výjezd. Zde jde o to, vyjet pod lanem vleku co nejvýše a tak třeba bodově předstihnout soupeře. Výjezd je rozdělen do úseků, které jsou bodově ohodnoceny. V případě shodného počtu bodů rozhoduje čas v MTBO. Závod je koncipovaný tak, aby se mohl účastnit každý cyklista mající 5 pohromadě (jízdní kolo, cyklistickou přilbu, hodinky, nebo ponětí o čase a dobrou náladu).

Bike Music Fest - Doprovodné akce - 7.8.2010
Výjezd horských kol pod vlekem Pizár. Pro případné zájemce si změřit síly pouze ve výjezdu pod lanem vleku. Startuje se na nástupní stanici vleku a jde o to, vyjet vymezeným prostorem co nejvýše. Stejně jako v etapě výjezdu v hlavním závodě, se jede dvoukolově a je hodnocen lepší výkon. Začátek této akce je ve 13:00 a poslední příležitost zúčastnit se je v 15:00.

Orientační soutěž přívěsných vozíků MTBO-PV - Hlídka s přívěsným vozíkem obdrží mapu, do které si zakreslí kontrolní stanoviště z předlohy. V pohodovém časovém limitu 3 hodiny navštíví jednotlivé stanoviště, kde budou připraveny záludné úkoly. Hlavním kritériem není rychlost - jedná se o nezávodní kategorii! Nezbytným vybavením do soutěže jsou psací potřeby (propiska nebo fixa).

Jízda dovednosti dětí do 14-ti let. Tento závod je určený pro děti do 14-ti let a je pro ně připravena dráha s různorodými překážkami a disciplínami. Součástí je i tradiční výjezd pod lanem vleku. Hodnocení tvoří jak bezchybnost průjezdu překážkami, vzdálenost výjezdu, tak i věkový koeficient. Každý závodník obdrží za absolvování odměnu.

Pořadatel

Paseky outdoor o.s.
Kontakt: Dalibor Plíšek, 604715257, e-mail, web

Fotogalerie

Záznam vložil/a: Damian
:-) určitě dorazí:
Damian (10.03.2010)
:-| možná se dostaví i:
:-( bohužel nepřijede:

Za kvetoucí měsíčnicí

vyjížďka / sraz - Kamenický Šenov
V sobotu 18.5.2024 se uskuteční 24.ročník tradiční turistické a cykloturistické akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova…
18.05.2024

2. závod Galaxy Stevens série OZP 50 PODRALSKO Osečná

závod - Liberec
Trasy: OZP A - 55 km - 2 okruhy na 27 km ALPA B - ALPA 27 km 1 okruh na 28 km Start: DĚTSKÉ ZÁVODY Dr. MAX (od nejmenších) 10:00 hod. …
09.06.2024
Kalendář akcí

Kalendář akcí

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

350 cyklistů (1 přihlášený)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024