reklama

Sardinie a Korsika na kolech i pěšky

Vyjížďka / sraz

Termín: 01.07.2016, 12:00h - 12.07.2016, 22:00h
Místo: Nice, Praha

Nejlepší výhled na divoké koně je ze sedla vašeho kola, vyražte s námi na cyklo i pěšoputování i odpočívání na krásných italské Sardinii a francouzské Korsice.

Předpokládám výlety hvězdicovitě spíše na lehko zpátky do kempu, ale můžeme se domluvit i jinak.

Spaní buďto v penzionu, v kempu nebo na divoko. Ja preferuji poslední dvě varianty. Minimálně na Sardinii to jde, na pláži a tak.

Cena: v minimální variantě cca 5000,- za trajekt, kempy, benzin, dalnice + jidlo podle hladovosti (pizza 6e a risoto 10e)

Stravovani: snidane kazdy sam, obed nebo vecere v restauraci dle moznosti

Ideálně asi dvě auta, zatim jsme 2 lidi.

Nize jsou v prilohach detaily, kam by jsme chteli jet. Seznam zajimavych bodu, ktere by jsme chteli videt ve wordu je pak zde:
https://www.dropbox.com/s/vcresddfm4fj3db...

==================================
Odjezd:
- z Prahy idealne v patek rano, spani prvni noc nekde za Innsbruckem podle dopravy, tak abychom stihli trajekt z Livorna v sobotu ve 14h

Nástřel programu:

1. - 2.den: odjezd z ČR, trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Odpoledne odjezd překrásným hornatým vnitrozemím do VIZZAVONY. Příjemná túra s koupáním v horách v překrásných ANGLICKÝCH KASKÁDÁCH, přejezd do Corte, ubytování v hotelu (2 noci se snídaní na stejném místě). V případě denního trajektu se bude odpolední turistika odehrávat v kaskádách překrásného údolí TAVIGNANA. Večerní život v CORTE.

3. den: po snídani krátký přejezd do Tattone, lehká turistika k salaším TOLLA s báječným koupáním, pro zájemce pohodová turistika k nejhezčím kaskádám Korsiky na řece MANGANELLO pod mohutným více než 2 500 m vysokým Monte Rotondo. Návrat do hotelu Corte, prohlídka města.

4. den: brzy ráno snídaně, přejezd majestátním kaňonem řeky Golo do soutěsky Spelunca info, Jedné z nejznámějších atrakcí ostrova. Pohodová turistika s možností koupání v kaskádách. Krátce zastavíme ve vyhlášeném letovisku PORTO info. Cestou navštívíme bizarní skály CALANCHE. Po krátké procházce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, se přesuneme do zátoky Valinco u Propriana. Pozdě večer ubytování v kempu v jednoduchých bungalovech, 5 nocí na stejném místě.

5. den: koupání a pobyt u moře. Pro zájemce krátká návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA info s mnoha menhiry a večerní návštěva nedalekého městečka Propriano.

6. den: středně náročná turistika v oblasti ZONZY - vrchol MONTE CALVA (1 377 m) s excelentní vyhlídkou, nebo vodopád tzv. „čůrající kohoutek“, odpoledne stihneme koupání v moři.

7. den: výlet do vyhlášeného BONIFACIA, prohlídka města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 17 EUR na osobu). Pohodová turistika po pobřežních útesech s překrásnými výhledy na město na skalách až k majáku na písčitou pláž u ostrůvku St. Antoine (tam i zpět asi 12 km). Návrat večer.

8. den: ráno pohodová turistika pod siluetou skalních věží BAVELLA ke skalnímu oknu TROU DE LA BOMBE info, Pro zájemce s výstupem na PUNTA VELACO info (1483 m) s fantastickým výhledem na východní i západní pobřeží Korsiky. Odpoledne se stihneme ještě vykoupat v moři.

9. den: brzy ráno do BASTIE, prohlídka přístavního města, poslední nákupy dárků. Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.

10. den: návrat do ČR.

Pořadatel

Akce nemá oficiálního pořadatele.
Kontakt: David Brhel, 731624168, e-mail, web

Fotogalerie

Záznam vložil/a: indyprg

III. MEDZINÁRODNÉ STRETNUTIE LEHOKOLISTOV TATA - MAĎARSKO

vyjížďka / sraz - Budapešť
Milí Lehokolisti a Bicyklisti! S radosťou Vám oznamujeme, že III. Medzinárodné Stretnutie Lehokolistov organizujeme v čase 23. - 26. mája…
23.05.2024
Kalendář akcí

Kalendář akcí

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

337 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024