reklama

Velkomoravské stezky na Podluží 2015

Vyjížďka / sraz

Termín: 04.07.2015, 09:00h - 04.07.2015, 20:00h
Místo: Břeclav, Velopavilon u nádraží nebo TIC Mikulčice

Velkomoravské stezky 2015

Na kole po stopách Cyrila a Metoděje
Velkomoravské stezky potřetí přivítají cyklisty

V sobotu 4. července 2015 se pro cykloturisty z celé republiky již podruhé slavnostně otevřou Velkomoravské stezky na Podluží. Připravili jsme pro vás trasu dlouhou 50 km (osobně proměřeno na kolech...), která vás v nenáročném rovinatém terénu provede územím Velké Moravy.

Start je od 9 do 10.30 hod. z Břeclavi (Velopavilon v parku u nádraží), nebo pro cyklisty z Hodonínska v TIC Mikulčice (u kostela). Trasa míří k nejvýznamnějším sídlům historicky významné Velkomoravské říše, jako je Slovanské hradisko v Mikulčicích a Pohansko na Břeclavsku.

CÍL je u zámečku Pohansko u Břeclavi, kde můžete posedět při cimbálové muzice Notečka a grilovaných specialitách. Pro startující z Mikulčic je závěr akce ve Vinařství Bartoníkovi v Mikulčicích.

Jede se volným tempem, řídíme se heslem „Cesta je cíl!“ Po cestě lze navštívit například otevřené sklepy v Hruškách nebo muzeum a vyhlídkovou věž kostela v Lanžhotě. V lanžhotském muzeu je připravena ukázka strojního a ručního vyšívání ornamentů.

Trasa z Pohanska do místa startu v Břeclavi u nádraží bude vyznačena.

Praktické informace

CYKLOPASY s podrobnou mapou trasy – získáte v místě startu za 20 Kč. Opravňují účastníky akce ke slevám v rámci programu na trase. Startovat můžete v Břeclavi u Velo pavilonu, nebo v Mikulčicích ve Vinarství Bartoníkovi.

PAMĚTNÍ RAZÍTKA získáte ve Vinařství Bartoníkovi v Mikulčicích (TIC), v pokladně expozice Slovanského hradiště v Mikulčicích, v muzeu v Lanžhotě a v cíli u zámečku Pohansko.

BEZPEČNOST - jede se za plného silničního provozu. Kde je to možné, vedeme samozřejmě trasy po cyklostezkách. V některých případech se však silnicím nevyhneme. Dbejte proto pravidel silničního provozu, jezděte bezpečně a vozte ochranné přilby.

PARKOVIŠTĚ - tipy na parkoviště zdarma v Břeclavi:


POŘADATEL - akci pořádá Agentura Liechtenstein Area Agency, o.s. za finanční spoluúčasti Města Břeclav. Akce je součástí seriálu Krajem vína 2015.

Pořadatel

Agentura Liechtenstein Area Agency, o.s.
Kontakt: Jakub Bartonik, 604 310 900, e-mail, web

Fotogalerie

Záznam vložil/a: Jakub77

JM sleh 2024

vyjížďka / sraz - Hodonín
Jihomoravský sraz lehokol a přátel cyklistiky všeobecně, pořádá Jimi a Juua ze záštitou LSH Racing Hodonín. Místo srazu je v Hodoníně,…
06.06.2024

Příměstský Cyklotábor 2024 - Brno

vyjížďka / sraz - Brno
Pozvánka na dobrodružný letní cyklotábor v Brně! Otevíráme brány našeho oblíbeného tábora pro děti od 5 do 15 let. Tento jedinečný týdenní…
12.08.2024
Kalendář akcí

Kalendář akcí

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

291 cyklistů (2 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024