reklama

Vyjížďka 25/2014 – Singltrek pod Smrkem

Vyjížďka / sraz

Termín: 09.07.2014, 06:30h - 09.07.2014, 23:00h
Místo: Most, Výlet cyklo-busem na Singltrek pod Smrkem

Vyjížďka 25/2014 – Singltrek pod Smrkem

Zdravíme opravdové cyklisty Mostu a okolních měst,

nejočekávanější vyjížďka roku 2014 je zde. Každý cyklista, který to s kolem myslí alespoň trochu vážně, miluje technickou jízdu, pohyb v panenské přírodě a to vše navíc okořeněné notnou dávkou adrenalinu, jistě někdy slyšel o překrásných lesních stezkách jménem Singltrek pod Smrkem. Spousta cyklistů touží dlouhé roky toto mystické místo navštívit a oddat se něčemu doposud nepoznanému, ale nejen velká vzdálenost většině z nás činí toto místo nedosažitelným. Tomu jsme se rozhodli učinit konec a zpřístupnit toto odlehlé místo široké veřejnosti cyklistů naší lokality. Tímto Vás slavnostně zveme na historicky první vyjížďku na Singltrek pod Smrkem. Neváhejte využít této jedinečné příležitosti a "POJĎTE S NÁMI NA KOLO". Počet míst je limitován kapacitou cyklobusu.

I na tuto vyjížďku je možné zapůjčit si testovací model jízdního kola MERIDA. Více informací naleznete na našich stránkách http://www.cyklopointmosthobbyteam.estranky.cz...

Níže naleznete nezbytné informace k průběhu aktivity a její specifikaci:

Datum aktivity: Středa 9. července 2014. Říkáte se, proč právě všední den a ještě uprostřed týdne? Odpověď je jednoduchá. Stejně tak, jako naše výprava, na Singltrek vyráží především o víkendu tisíce dalších lidí a stezky pak připomínají rušnou ulici. Pokud si chceme toto krásné místo užít v klidu, je třeba se různě zařídit v práci apod. a utrhnout se z kolotoče všedních dní. Odměnou nám budou poloprázdné restaurace, parkoviště a hlavně, na stezkách budeme míjet "minimum" dalších cyklistů.

Místo a čas startu: Parkoviště před Cyklo Point Most, 6:30 hod (Na místě budeme na 10. hodinu.)
Cena dopravného: 450,- Kč zpáteční jízdenka soukromým autobusem a přívěsem na jízdní kola (je třeba uhradit nejpozději do 4. července na prodejně Cyklo Point Most)

Doprava: K dispozici budeme mít autobus s přívěsem na jízdní kola. Takže bude cesta rychlá, pohodlná a především, kola pojedou v jednom z nejlepších přívěsů v ČR, tudíž se nemusíte bát i o svoje miláčky z řad TOP modelů. Přepravce slibuje bezpečnou přepravu, kterou jsme případně schopni pojistit ještě dodatečným polstrováním kontaktních míst rámů kol.

Trasa: V 7:00 vyjedeme z Mostu a v cca 10:00 hod budeme na místě určení, nástupním místě Singltrek Centrum v Novém městě pod Smrkem. Zde se sejdeme se znalcem místních stezek, který nám poradí nejvhodnější trasu dle schopností cyklisty. Následně se všichni sami za sebe, případně ve skupinkách dle výkonnosti, rozjedeme vstříc klikatým lesním stezkám. Zatím si můžete nastudovat trasy na odkaze http://www.singltrekpodsmrkem.cz/wp-content... V nástupním místě lze zakoupit výtečné občerstvení včetně hlavního jídla a nalezneme zde i sprchy a mycí místo na kola. Takže není problém se po poledni naobědvat a po celém dni úžasného bajkování osprchovat a smýt z kola špínu. Odjezd plánujeme ve 20:00 (sraz u autobusu v 19:30) a do Mostu dorazíme přibližně ve 23:00 hod. Prostě celý den strávený v nádherném prostředí a cesta bez starostí.

Vhodné pro: Sportovně či rekreačně založené cyklistky, muže, ženy i mladistvé. Na singltreku si najde svou trasu úplně každý. Přednostně je tento výlet určen technicky zaměřeným cyklistům, kteří si chtějí naplno užít někdy lehce, jindy silně technického ježdění zdejších tras.

Určeno pro kola: Horská 26“, 27,5“, 29“, celoodpružená i pevná.

Fyzická + technická obtížnost: Lehká – těžká. Náročnost si každý určí sám výběrem z nabízených tras a rychlostí, jakou bude stezkami projíždět. Čím více to rozjedete, tím těžší bude stezky zvládnout a o to větší bude prožitek z jízdy.

Povrch: 95% zpevněné cesty a lesní stezky, 5% asfalt

Délka trasy: Kompletní nabídka singltreku čítá 80km cyklistických tras, rozdělených do tří úrovní dle obtížnosti. Každý si zvládne zajet dle svých sil. Celou trasu projedou za jediný den jen opravdu zkušení a výkonní cyklisté.

Předpokládaný návrat: cca 23:00 hod – na jeden den toho bude opravdu hodně, ale stojí to za to. Hlavní je, že se nemusíme starat o cestu. V autobuse nám bude k dispozici TV, osvětlení, polohovatelné sedačky a v parném dni i klimatizace. Co více si přát.

Povinná výbava: Doporučenou výbavu na návštěvu Singltreku naleznete na stránkách http://www.singltrekpodsmrkem.cz/prakticke-info... V krátkosti je to cyklistická přilba; sportovní brýle (ideálně i s čirými skly); rukavice; servisní materiál (rezervní duše, pumpička, páky na sundání pláště, lepení, nářadíčko apod.). V tomto případě je velmi důležitý dostatečný pitný režim a několik tyčinek či gelů na rychlé doplnění energie. Místa, kde lze pořídit občerstvení, jsou opravdu vzácná.

Doporučená výbava: Velmi důležité je i oblečení. Jelikož jedeme do hor, tak se nemůžeme plně spolehnout na běžnou předpověď počasí. S sebou tedy vezměte raději náhradní oblečení a nějaké ty větrovky či pláštěnky. Menší batoh v případě techničtějšího cyklisty poslouží jako provizorní chránič páteře. Aktuální předpověď lze sledovat na speciálních stránkách Singltreku: http://www.singltrekpodsmrkem.cz/prakticke-info...

Každý účastník jede na vlastní pěst, pořadatel není schopen zajistit potřebné vybavení, stravu či pitný režim všem účastníkům. Cyklo Point Most zajišťuje pouze organizaci a výběr celkové částky na úhradu dopravného.

Maximální/minimální počet účastníků: Při této akci potřebujeme přesný počet účastníků, který je 27 cyklistů vč. jízdního kola. Jedině tak jsme schopni zajistit uvedenou minimální cenu dopravy. Plánujeme totožný výlet i na konec července, takže pokud se do prvního termínu nevejdete, bude ještě tento měsíc minimálně jedna příležitost. Pokud by nastala opačná situace a autobus nenaplníme, budeme nuceni akci v nejhorším případě odvolat a vrátíme Vám zaplacené zálohy na dopravu. Tohoto scénáře se ale rozhodně nebojíme.

Počet zbývajících volných míst v autobuse: 27 (Bude aktualizováno každý večer okolo 20. hodiny.)

Průvodci: Radek Filip, Pavel Třetina

Co Vás čeká: Ten nekrásnější MTB cyklistický zážitek v ČR. Nejnavštěvovanější singltrek v republice je zárukou Vaší 100% spokojenosti. Každý si jízdu nastavíme dle svých schopností a užijeme, jak to umí. Singltrek je vlastně soustavou jednosměrných, velmi dobře upravených cyklistických stezek v panenské přírodě, rozdělených do tří skupin dle technické obtížnosti. Není tedy cyklisty, který by si zde nenašel vhodnou trasu.

Vás, kteří se rozhodnete zúčastnit, prosíme o bezodkladné přihlášení k účasti na vyjížďce a neprodlenou úhradu dopravného na naší mostecké prodejně Cyklo Point. Při obsazování míst se bere v potaz výhradně pořadí, v jakém se dostaví zájemci uhradit zálohu na prodejně, nikoli to, v jakém se přihlásí k vyjížďce na webu či Facebooku.

Těšíme se s Vámi na brzkou viděnou v sedle jízdního kola a na ten nejhezčí cyklistický zážitek tohoto roku.

Váš Cyklo Point Most Hobby Team – „PRO RADOST Z JÍZDY NA KOLE“

Pořadatel

Cyklo Point Most Hobby Team
Kontakt: Radek Filip, 725651005, e-mail, web

Fotogalerie

Záznam vložil/a: CykloPointMostHobbyTeam

Mezinárodní setkání lehokol Česká republika

vyjížďka / sraz - Osek
Každoroční sraz všech, kteří rádi jezdí na kole pohodlně vleže (není však podmínkou). Budou k dostání trička s potiskem srazu a v přípravě…
28.08.2024
Kalendář akcí

Kalendář akcí

PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

269 cyklistů (0 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024